To je to što me zanima!

Građanski odgoj? Ma može, ali samo ako ga ne predlaže SDP

Kod nas klinci dogovaraju tučnjave na WhatsApp grupama, maštaju kako će postati 'youtuberi', a ne znaju kako se zaštititi pri spolnom odnosu. I to ne od trudnoće nego od HPV-a
Vidi originalni članak

Financijska pismenost, ljubav prema životinjama, razumijevanje različitosti, uvažavanje tuđeg stava, tolerancija, kako se zaštititi od predatora i prevara na internetu ili preporuke o tome kako se zdravo hraniti...

Da vam netko ponudi da dva puta tjedno po 45 minuta slušate ovakva predavanja, biste li pristali? A da netko vašoj djeci besplatno ponudi ovakvo gradivo u sklopu redovne nastave, što biste rekli? A da je taj netko tko vam to nudi član SDP-a, što biste onda rekli? U 22 od 24 riječke škole rekli su još lani - može, odlično.

Nije bitno je li neka inicijativa dobra ili nije, puno je važnije da neću za to glasovati jer je to predložio Pero, a ne Mirko

A ove godine su djeca zaključila da bi takvoga gradiva još i više. I u Osijeku misle isto, pa su ove godine odlučili iskopirati riječki model. A u Zagrebu? A ne, neće tako lako. Inicijativa SDP-a o uvođenju građanskog odgoja kao izvannastavne aktivnosti naišla je na zid bandićevaca, HDZ-ovaca i Neovisnih za Hrvatsku. Suzdržani - Radnička fronta i HSLS. O HSLS-u i njegovu nemanju stava mogao bi se poseban ep napisati, ali objektivno, ne zaslužuju ga.

Sandra Švaljek zatim je zaključila da prijedlog vjerojatno nije prošao jer je riječ o inicijativi SDP-a i gotovo sigurno je u pravu, ali i to pokazuje gdje je naše društvo. Nije bitno je li neka inicijativa dobra ili nije, puno je važnije da neću za to glasovati jer je to predložio Pero, a ne Mirko. Zapravo samo dokazuju koliko im taj građanski odgoj očajnički treba jer ih roditelji očito nisu naučili da mrziti radi mržnje baš i nema nekog smisla.

Kod nas klinci dogovaraju tučnjave na WhatsApp grupama, maštaju kako će postati 'youtuberi', a ne znaju kako se zaštititi pri spolnom odnosu. I to ne od trudnoće nego od HPV-a. Iako su digitalna generacije, ne znaju čak niti smisleno koristiti Google, ali nama nije važno sve to nego je li prijedlog SDP-a ili HDZ-a.

Pa dok 60-godišnjaci iz zastupničkih klupa ne sazru, ostaje slušanje kako će nas od svega spasiti Bog. Barem je vjeronauk gotovo pa obavezan.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Shinobi_zg 09.05.2018.

    Vidim draga Anamaria da nisi upoznata sa temama koje se obrađuju na vjeronauku u osnovnoj školi pa da ti pomognem - odeš na stranice agencije za odgoj i obrazovanje i pogledaš npr teme za peti razred: 1. Ja i drugi - zajedno 2. Pravila dobrih odnosa, poštivanja i zajedništva 3. Različiti a povezani 4. Život prvih kršćana 5. Vjerski život pripadnika drugih religija 6. Sloboda izvire iz prave ljubavi 7. Svijetle i tamne strane crkve u srednjem vijeku 8. Izazovi puberteta 9. Zamke suvremenih ovisnosti 10. Poštovanje roditelja i starijih..... Znam, znam, fućkaš to, važnije nam je da djeca u 5-om razredu znaju navući kondom na penis.

  • Zapadnjak_1 09.05.2018.

    ako stvarno u građanskom odgoju ima financijske pismenosti, cudi me da je radnicka fronta samo suzdrzana; s obzirom na to da su im jedini glasaci financinski potpuno nepismeni, oni bi valjda trebali biti strogo protiv...

  • bubasinter 09.05.2018.

    I prijesu se dica tukla i prijesu se dogovarale tuce poslje skola i prije se cjeli razred ruga debelom ili coravom itd itd. Koji odgoj koje gluposti. Prirodna selekcija ko osta osta!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare