To je to što me zanima!

Iako smo u EU, državu nam vode samo neznalice i diletanti

Može nas od ostatka Europe dijeliti samo granični prijelaz, ali u glavama i unutar svojih granica nismo baš daleko odmakli. Ni nećemo, dok ne promijenimo trula uvjerenja, kolektivnu svijest, način funkcioniranja
Vidi originalni članak

Pet godina smo u Europskoj Uniji. I nije riječ o obljetnici koju ćemo proslaviti uz zvuk fanfara, sretni i ushićeni. Prije nam dođe da zapalimo svijeće – za cijelu ovu naciju, za normalan i dostojanstven život koji su nam uništili, za nade koje su nam pokopali i za sve suze koje smo isplakali ispraćajući na kolodvorima svoju djecu put Irske ili Njemačke. 

PET GODINA ČLANSTVA Državni vrh: EU je pozitivno utjecala na rast gospodarstva

Pa neka svijeća gori i za sve laži o nadolazećem prosperitetu kojih smo se naslušali prije ulaska u EU, za sva poskupljenja, život na minimalcu, europske cijene i balkanske plaće, neprovedene reforme i budućnost koja nam ne obećava ništa osim produbljivanja postojeće agonije. Jer možemo, onako pravno i formalno, biti dio društva civiliziranih i stajati uz bok uređenim društvima. No to ne mijenja činjenicu da nam državu i dalje vode častohlepne neznalice i diletanti opasnih namjera koji pojma nemaju što rade.

Kao ni činjenicu da smo još uvijek korumpirana prćija u kojoj je uhljebništvo nacionalni sport popularniji od nogometa, a kriminal bez sankcija nepisano pravilo kojem uvijek iznova u nevjerici svjedočimo. Možemo biti jedna od zvjezdica na plavoj zastavi naprednog svijeta, ali i dalje smo bolesno zatrovani ustašama i partizanima, lijevima i desnima, pokušajima zatiranja ljudskih prava i mastodontskom birokracijom koja nas guši i ne pušta.

PROŠLO JE TOČNO 5. GODINA Hrvatske 'muke' u EU: Porasle cijene, plaće i sve nas je manje

Može Europa napuniti novcima još stotine fondova, ali što to nama vrijedi kada “kako ćemo-lako ćemo” nesposobnjakovići to ne žele iskoristiti, suviše zauzeti jačanjem svoje moći, isisavanjem našeg novca za vlastitu korist i zapošljavanjem maloga od rođaka od tetke, jer tako je pao dogovor uz janjetinu plaćenu troškovima reprezentacije.

Može nas od ostatka Europe dijeliti samo granični prijelaz, ali u glavama i unutar svojih granica nismo baš daleko odmakli. Ni nećemo, dok ne promijenimo trula uvjerenja, kolektivnu svijest, način funkcioniranja. A do tada, što bi rekli naši TBF-ovci – tududu, nema nam pomoći...

Idi na 24sata

Komentari 18

  • ljubica ljubičica_1 16.07.2018.

    Doći će dan kada će i Hrvati raditi za svoj narod.Ja to neću dočekat ali vjerujem da ova djeca što se sad rađaju oni da.

  • dol_guldor 02.07.2018.

    Hdz i sdp mafija

  • TITO LEGENDA HEROJ 02.07.2018.

    državu ne vode neznalice nego extra sposobni i pametni ljudi,uspjeli su nekažnjeno sve popljačkati,rasprodati,protjerati i još uvijek ih se bira na izborima....neznalice i nesposobni,čisto sumnjam...

Komentiraj...
Vidi sve komentare