To je to što me zanima!

Kad se nije trebalo hapsiti šefa Janafa i zašto je to bilo OK...

Milanović je razjaren jer ima jasne indicije da su mu iz vrha Vlade pokušali uvaliti neku mutnu igru s Kovačevićem
Vidi originalni članak

Nema dokaza da je ijedna tajna informacija iz dugotrajnih izvida Uskoka procurila prije nego što je napisano sudsko rješenje o pokretanju istrage za ekipu iz afere Janaf. Nakon toga sve je, više manje, izašlo vani.

Zašto i kako?

Jednostavno, ono sudsko rješenje o istrazi nije tajni dokument, zapečačen i zaključan, napisan nevidljivom tintom. Sasvim suprotno, taj je papir cirkulirao različitim braniteljskim krugovima i normalno je da su pojedinosti završile u medijima. To je konačno i posao novinara.

Uskok, od trenutka kad je sudac napisao rješenje o istrazi, više nema kontrole nad sadržajem tog papira, iako je većina tamo napisanih informacija, zapravo, rezultat tajnog rada istražitelja Uskoka. Sad se može debatirati je li baš trebalo ulaziti u svaku pojedinost izvida, spominjati metode kojima se došlo do dokaza i indicija, lokacije, imena i što još sve ne da bi se suca uvjerilo da odluči o pokretanju istrage protiv Kovačevića, Barišića, Peteka i ekipe.

To je i generiralo sentiment da je istraga probušena sa svih strana, raspalilo političare te dovelo do nezapamćenog rata premijera i predsjednika države. Javio se i DORH neuobičajeno dugim priopćenjem koje se, sasvim jasno, obraća šefu države i polemizira s njegovim stajalištima, od kojih je najvažnije ono da se odmah trebalo uhititi donositelja mita od 1,9 milijuna kuna, kad je stigao pod noge Kovačeviću u famozni klub u Slovenskoj ulici broj 9.

U retrospekciji to je, kako kažu upućeni, bilo nemoguće. Znalo se da tip nosi novac, ali ništa više. Kome i zašto otkrilo se kasnije. Upravo zbog činjenice da policija i Uskok nisu razbucali Kovačevićev party s visokim gostom iz Kolindina predsjedničkog ureda i dnevnog boravka. Istodobno, Milanović je razjaren jer ima jasne indicije da su mu iz vrha Vlade pokušali uvaliti neku mutnu igru s Kovačevićem koji se, znaju to svi, družio s “Tout-Zagreb”. I ne želi tek tako preći preko toga.

Bit će tu još udaraca boksača s Trnja.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • mihaella 25.09.2020.

    Ne prebacujte sad sve na predsjednika Milanovića. Čačić je lijepo objasnio da je on zaposlio Kovačevića u Janafu, je je bio najbolji mogući kadar. Svi koji su bili u tom klubu, su tamo pozvani, navučeni, kompromitirani, difamirani. Vjerojatno postoje i snimke. Taj genijalac iz Požege se nije libio ničega, da se obogati, okoristi i uspinje, na štetu drugih. Zna se njegov megalomanski provincijalni, palanački, arivistički cilj: doći na vrh, po mogućnosti biti premijer. Mislim da ih sve drži u šaci. On je gori od Bandića, Bandić je domoljub i antifašist.

  • POMOCNI RADNIK 25.09.2020.

    europski Veliki vodja se uopce ne brine sto ce svi ministri u Remetinac...on ih zrtvuje bez ikakve brige..sam ce ih ispratiiti jer su casno sluzili sekti...

  • ARMADA10 25.09.2020.

    Opet on Hahahahahahaaaaaaaaa😅🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Komentiraj...
Vidi sve komentare