Obavijesti

Kolumne

Komentari 17

Kad se nije trebalo hapsiti šefa Janafa i zašto je to bilo OK...

Kad se nije trebalo hapsiti šefa Janafa i zašto je to bilo OK...
1

Milanović je razjaren jer ima jasne indicije da su mu iz vrha Vlade pokušali uvaliti neku mutnu igru s Kovačevićem

VIDEO

Nema dokaza da je ijedna tajna informacija iz dugotrajnih izvida Uskoka procurila prije nego što je napisano sudsko rješenje o pokretanju istrage za ekipu iz afere Janaf. Nakon toga sve je, više manje, izašlo vani.

Zašto i kako?

Jednostavno, ono sudsko rješenje o istrazi nije tajni dokument, zapečačen i zaključan, napisan nevidljivom tintom. Sasvim suprotno, taj je papir cirkulirao različitim braniteljskim krugovima i normalno je da su pojedinosti završile u medijima. To je konačno i posao novinara.

Uskok, od trenutka kad je sudac napisao rješenje o istrazi, više nema kontrole nad sadržajem tog papira, iako je većina tamo napisanih informacija, zapravo, rezultat tajnog rada istražitelja Uskoka. Sad se može debatirati je li baš trebalo ulaziti u svaku pojedinost izvida, spominjati metode kojima se došlo do dokaza i indicija, lokacije, imena i što još sve ne da bi se suca uvjerilo da odluči o pokretanju istrage protiv Kovačevića, Barišića, Peteka i ekipe.

To je i generiralo sentiment da je istraga probušena sa svih strana, raspalilo političare te dovelo do nezapamćenog rata premijera i predsjednika države. Javio se i DORH neuobičajeno dugim priopćenjem koje se, sasvim jasno, obraća šefu države i polemizira s njegovim stajalištima, od kojih je najvažnije ono da se odmah trebalo uhititi donositelja mita od 1,9 milijuna kuna, kad je stigao pod noge Kovačeviću u famozni klub u Slovenskoj ulici broj 9.

U retrospekciji to je, kako kažu upućeni, bilo nemoguće. Znalo se da tip nosi novac, ali ništa više. Kome i zašto otkrilo se kasnije. Upravo zbog činjenice da policija i Uskok nisu razbucali Kovačevićev party s visokim gostom iz Kolindina predsjedničkog ureda i dnevnog boravka. Istodobno, Milanović je razjaren jer ima jasne indicije da su mu iz vrha Vlade pokušali uvaliti neku mutnu igru s Kovačevićem koji se, znaju to svi, družio s “Tout-Zagreb”. I ne želi tek tako preći preko toga.

Bit će tu još udaraca boksača s Trnja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode