To je to što me zanima!

'Neka plate građani': Kako je Zoki pronašao milijardu kuna

PAMETNOM DOSTA Pa jesu li glasali za nas? Sad neka preuzmu svoj dio odgovornosti, zaključi Zoki. Pouka ove priče je: Poslije glasanja nema kajanja…
Vidi originalni članak

Premijeru, premijeru, opet sam uspio. Evo iz Bruxellesa traže da uštedimo još 1,3 milijarde, vikao je razdragani Branko Grčić trčeći Banskim dvorima. Nije ga smetao ni nestašni čuperak na glavi svježe opran u kolor šamponu. Ja sam genije, čudo prirode, pjevušio si je u bradu. 

Bravo, Branko. Nemam riječi, odvratio je Zoki ne skidajući pogled s ekrana čvrsto stežući u rukama joystick. Nemam riječi, a sad nemam ni vremena, dodao je, vidiš da rasturam igricu. 

Premijeru, ali ovi iz Bruxellesa se ne šale. Moramo naći taj novac inače ništa od europskih fondova, zabrinuto je dobacio ministar financija Lalovac. 

Tko je glasao za Kukuriku koaliciju neka sad plaća sve dugove

Pa povećaj neki porez. Ili uvedi novi. Samo reci da je to sve zbog Sanadera i ostalih lopova iz HDZ-a, posavjetovao ga je Milanović. 

Ali, zamucao je Lalovac, obećali smo da nećemo dizati poreze. 

Obećanje, ludom radovanje. Pa što smo im sve obećali u Planu 21 i ništa nam se nije dogodilo. Plaćica ide, službeni auto vozi, službenu karticu peglam, prozborio je Gordan Maras zaljubljeno se gledajući u džepnom ogledalu. 

Ajmo smanjiti plaće onima koji ništa ne rade, a plaću primaju iz proračuna, predloži Lalovac. 

A sutra ćeš i meni plaću smanjiti. Zaboravi! Za-bo-ra-vi! Da ti takve gluposti više nikad ne padnu na pamet, podvikne Milanović. 

A onda bi nastradao i bratić od susjede kojeg smo smjestili u onu agenciju. I sin naše Anke koji nam je tako predano lijepio predizborne plakate, zabrinuto doda Gordan Maras. 

Naše plaće i plaće naših ljudi povećavamo do kraja mandata. Treba misliti na mirovinu. Neću ja dovijeka ovako ginut’ za Hrvatsku. A tu tričavu milijardu i ono sitno neka plate građani. Pa jesu li glasali za nas? Sad neka preuzmu svoj dio odgovornosti, zaključi Zoki. 

Pouka: Poslije glasanja nema kajanja…

Idi na 24sata

Komentari 53

  • tuti fruti 11 18.04.2015.

    Glasalo se za sposobne, tamo ministri došli bez jednoga dana radnoga staža,valjda ide šegrt ,kalfa, majstor ,sss i.t.d da bi se postal ministar sa iskustvom iz dana udan tonemo i vidi se na papiru ,a ministri 4 god ništa ne kuže oduzeli su svako ljudovu koji živi u hrvatskoj 4 god ljepoga života,a ovi ministri rade ko u doba kraljevič marka bez kompjutera.Spas za hrvatsku injezine ljudove je ostavka vlade i koalicije 21.

  • sumnjičav 17.04.2015.

    Biti će zanimljivo gdje će se, nakon slijedećih izbora, zaposliti Zoki. Osim kod Tedeschija gdje je, na određeno vrijeme, već na neki način angažiran.

  • ivicamat 17.04.2015.

    žalosno je to reći ali Sanader je kakav god da je bio bar podnio ostavku kad je shvatio da nešto neide............

Komentiraj...
Vidi sve komentare