Obavijesti

Kolumne

Komentari 53

'Neka plate građani': Kako je Zoki pronašao milijardu kuna

'Neka plate građani': Kako je Zoki pronašao milijardu kuna
1

PAMETNOM DOSTA Pa jesu li glasali za nas? Sad neka preuzmu svoj dio odgovornosti, zaključi Zoki. Pouka ove priče je: Poslije glasanja nema kajanja…

VIDEO

Premijeru, premijeru, opet sam uspio. Evo iz Bruxellesa traže da uštedimo još 1,3 milijarde, vikao je razdragani Branko Grčić trčeći Banskim dvorima. Nije ga smetao ni nestašni čuperak na glavi svježe opran u kolor šamponu. Ja sam genije, čudo prirode, pjevušio si je u bradu. 

Bravo, Branko. Nemam riječi, odvratio je Zoki ne skidajući pogled s ekrana čvrsto stežući u rukama joystick. Nemam riječi, a sad nemam ni vremena, dodao je, vidiš da rasturam igricu. 

Premijeru, ali ovi iz Bruxellesa se ne šale. Moramo naći taj novac inače ništa od europskih fondova, zabrinuto je dobacio ministar financija Lalovac. 

Tko je glasao za Kukuriku koaliciju neka sad plaća sve dugove

Pa povećaj neki porez. Ili uvedi novi. Samo reci da je to sve zbog Sanadera i ostalih lopova iz HDZ-a, posavjetovao ga je Milanović. 

Ali, zamucao je Lalovac, obećali smo da nećemo dizati poreze. 

Obećanje, ludom radovanje. Pa što smo im sve obećali u Planu 21 i ništa nam se nije dogodilo. Plaćica ide, službeni auto vozi, službenu karticu peglam, prozborio je Gordan Maras zaljubljeno se gledajući u džepnom ogledalu. 

Ajmo smanjiti plaće onima koji ništa ne rade, a plaću primaju iz proračuna, predloži Lalovac. 

A sutra ćeš i meni plaću smanjiti. Zaboravi! Za-bo-ra-vi! Da ti takve gluposti više nikad ne padnu na pamet, podvikne Milanović. 

A onda bi nastradao i bratić od susjede kojeg smo smjestili u onu agenciju. I sin naše Anke koji nam je tako predano lijepio predizborne plakate, zabrinuto doda Gordan Maras. 

Naše plaće i plaće naših ljudi povećavamo do kraja mandata. Treba misliti na mirovinu. Neću ja dovijeka ovako ginut’ za Hrvatsku. A tu tričavu milijardu i ono sitno neka plate građani. Pa jesu li glasali za nas? Sad neka preuzmu svoj dio odgovornosti, zaključi Zoki. 

Pouka: Poslije glasanja nema kajanja…

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Prošla baba s kolačima: Kako su 'možemovci' širom otvorili vrata izborne pobjede HDZ-u
KLAUŠKI O PROMAŠAJU LJEVICE

Prošla baba s kolačima: Kako su 'možemovci' širom otvorili vrata izborne pobjede HDZ-u

Plus+ NOVI EXPRESS Sada Benčić staje na čelo pokreta za spas Hrvatske od HDZ-a, skupljajući ostatke ostataka oporbe s idejom da se nekako sklepa oporbena većina i formira Vlada mimo HDZ-a. Premalo i prekasno

Kukavička šutnja: Zašto biskupi ne kažu DP-u da im program nema veze s kršćanstvom?
KOLUMNA DADE MILASA

Kukavička šutnja: Zašto biskupi ne kažu DP-u da im program nema veze s kršćanstvom?

Plus+ NOVI EXPRESS Trebali bi nedvosmisleno reći da Domovinski pokret nema nikakve veze s kršćanstvom i da je njihov program apsolutna suprotnost evanđelju i socijalnom nauku Crkve, piše Dalibor Milas
Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin