To je to što me zanima!

Lijepo je kad srpska policija štiti Hrvate od divljeg vozača

Tužan je fakat da su Zovko ili taj daruvarac u hrvatskoj postali dio mainstreama. Hrvatska odavno živi u normalnosti društvene patologije
Vidi originalni članak

Neki dan je srpska prometna policija zatvorila mladog Marinka Zovka (34). Taj tip je u Audiju A8, zagrebačkih tablica, vozio oko 245 kilometara na sat. 'Samo' 115 kilometra više od dopuštene brzine.

Na zaleđenoj autocesti između Šida i Beograda. Zaustavili su ga presretači, odveli na sud i ekspresno spremili u zatvor na trideset dana zbog pogibeljne vožnje. Zovko je, očito, poznati prometni divljak, recidivist.

Pri tome i ekshibicionist koji svoje vožnje iznad 250 kilometara na sat po Hrvatskoj lijepi na društvene mreže kao neku oznaku uzvišenog društvenog statusa.

Zovko je i 'tatin sin', uobičajeni primjer mladunčadi nove bogate elite koja se hrani razmetljivošću i prezirom prema svim uljuđenim građanskim i civilizacijskim normama. Jer kad 28 minuta i s 320 na sat voziš od Sesveta do Slavonskog Broda u novom Brabusu to vrijedi više od sveučilišnog doktorata. Takvi su 'in', a oni drugi koji zaista znaju i koji bi mogli graditi bolju Hrvatsku odavno su pobjegli u Irsku ili Njemačku. Uglavnom daleko.

Pa tamo grade bolja društva jer se ovdje, u njihovoj Republici Hrvatskoj, boje da ne nalete na Zovka i njegovu ekipu dok s djecom mirno prelaze cestu na pješačkom prelazu dok je zeleno na semaforu. Tužna je i devastirajuća činjenica da su ovi, poput Marinka Zovka ili famoznog Darka Kovačevića Daruvarca i još gomile sličnih, postali mainstream.

Zato ozbiljno griješe oni koji misle da su takvi samo izdvojeni fenomen. Daleko od toga. Hrvatska odavno živi u normalnosti društvene patologije. Pa je nekako ironično i neočekivano da srpska policija, šaljući objesnog mladog biznismena u zatvor, zapravo prevenira u Hrvatskoj. Jer kod nas to se Zovku ne bi moglo dogoditi.

Idi na 24sata

Komentari 55

  • zvonkod 30.12.2018.

    Od Sesveta do Slavonskog broda ima 200 Km . Znači da bi morao voziti u prosjeku preko 400 km/h .

  • 23.12.2018.

    Zasto brišete komentare u 21. Vjeku i slobodi govora

  • 21.12.2018.

    Mlad bas i nije . Sa 34 godine trebao bih znati sto valja a sto ne valja.. Sa 34 godine zivota smo moj muz i ja imali 2 djece i vodili poslove da prehranimo obitelj.. al ovaj mladi covjek koji je u 4 deceniji zivota nema ni kuceta a ni maceta

Komentiraj...
Vidi sve komentare