Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Lijepo je kad srpska policija štiti Hrvate od divljeg vozača

Tužan je fakat da su Zovko ili taj daruvarac u hrvatskoj postali dio mainstreama. Hrvatska odavno živi u normalnosti društvene patologije

Foto: Igor Kralj
55 komentara

Neki dan je srpska prometna policija zatvorila mladog Marinka Zovka (34). Taj tip je u Audiju A8, zagrebačkih tablica, vozio oko 245 kilometara na sat. 'Samo' 115 kilometra više od dopuštene brzine.

Na zaleđenoj autocesti između Šida i Beograda. Zaustavili su ga presretači, odveli na sud i ekspresno spremili u zatvor na trideset dana zbog pogibeljne vožnje. Zovko je, očito, poznati prometni divljak, recidivist.

Pri tome i ekshibicionist koji svoje vožnje iznad 250 kilometara na sat po Hrvatskoj lijepi na društvene mreže kao neku oznaku uzvišenog društvenog statusa.

Zovko je i 'tatin sin', uobičajeni primjer mladunčadi nove bogate elite koja se hrani razmetljivošću i prezirom prema svim uljuđenim građanskim i civilizacijskim normama. Jer kad 28 minuta i s 320 na sat voziš od Sesveta do Slavonskog Broda u novom Brabusu to vrijedi više od sveučilišnog doktorata. Takvi su 'in', a oni drugi koji zaista znaju i koji bi mogli graditi bolju Hrvatsku odavno su pobjegli u Irsku ili Njemačku. Uglavnom daleko.

Pa tamo grade bolja društva jer se ovdje, u njihovoj Republici Hrvatskoj, boje da ne nalete na Zovka i njegovu ekipu dok s djecom mirno prelaze cestu na pješačkom prelazu dok je zeleno na semaforu. Tužna je i devastirajuća činjenica da su ovi, poput Marinka Zovka ili famoznog Darka Kovačevića Daruvarca i još gomile sličnih, postali mainstream.

Zato ozbiljno griješe oni koji misle da su takvi samo izdvojeni fenomen. Daleko od toga. Hrvatska odavno živi u normalnosti društvene patologije. Pa je nekako ironično i neočekivano da srpska policija, šaljući objesnog mladog biznismena u zatvor, zapravo prevenira u Hrvatskoj. Jer kod nas to se Zovku ne bi moglo dogoditi.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message