To je to što me zanima!

Male kruhić buhtlice savršena su poslastica s malo češnjaka

Male kruhić buhtlice jedna su mi od najdražih stvari za pripremati. Izvor sreće kroz koje se prožimaju okusi češnjaka, maslaca i samo malo peršina.Mljac.
Vidi originalni članak

Za ovaj Vam recept treba malo više vremena pa ga stoga preporučam raditi vikendima ili na dane kad imate manje posla.

Sastojci:

  • 800  g oštrog brašna + za pobrašniti podlogu
  • 1 vrećica instant suhog kvasca (moji najdraži su: onaj u zelenom pakiranju iz Lidla, dr. Oetker ili di-go)
  • cca 350 ml mlake vode
  • 75 g krušnih mrvica
  • pola glavice češnjaka
  • sol
  • pušlek peršina
  • 1 limun
  • 125 g maslaca
  • žličica kajenskog papra (poprilično opcionalno)

Postupak:

  • U veliku zdjelu usipajte brašno, kvasac i 1 žličicu soli te u sredini napravite rupu. Postepeno ulijevajte 350 ml mlake vode, cijelo vrijeme miješajući dok ne dobijete grubu verziju tijesta.
  • Prebacite na pobrašnjenu podlogu i mijesite deset minuta dok tijesto ne bude glatko i elastično, a ruke i podloga čiste. Zlatno pravilo miješanja kruha, upamtite.

  • Stavite tijesto u čistu zdjelu, zarežite X na vrhu, prekrijte krpom i pustite da se odmara 1 h.
  • Dok tijesto odmara, napravite začinski maslac. 125 g maslaca pomiješajte s pola pušleka nasjeckanog peršina, pola glavice protisnutog češnjaka, prstohvatom soli, žličicom kajenskog papra i koricom 1/2 naribanog limuna.
  • Trećinom maslaca premažite dno tepsije (20 x 30 cm) te po njemu pospite krušne mrvice i naginjanjem tepsije pustite da se mrvice rasprše po cijelom dnu.
  • Razdijelite tijesto na 24 jednake kuglice i poslažite u 6 redova po 4 u redu. Prekrijte krpom i pustite da se tijesto odmara još minimalno pola sata.

  • Zagrijte pećnicu na 190 Celzijevih (obje ploče). Kuglice premažite drugom trećinom maslaca te pospite s malo soli i stavite na dno pećnice na 30 minuta dok ne zazlate. Ja znam pred kraj podići ka gornjoj ploči i upaliti grill na 5 minuta da gornja korica dobije hrskavost.

  • Premažite ostatkom maslaca te stavite u sredinu stola i uživajte u trganju i dijeljenu kruha s drugima.

 

U slast,

T :) 

Inspirirano: Jamie’s Comfort Food

Izvorni recept pročitajte ovdje

O autorici: 

Pozdrav. Ja sam Tea, food blogerica, nešto između sportaša i hedonista. Život sam posvetila sinkroniziranom plivanju, a završila u kuhinji. Ne razumijem se u politiku, ali razumijem u začine. Najviše volim pojest, popit i popričat. Novac koji ne zajedem potrošim na putovanja te se smatram utjelovljenjem Indiane Jonesa minus šešir. S  glavom u vodi i nogama u oblacima. Moje avanture možeš pratiti tutu, pa čak i tu.

 

 

 

Idi na 24sata