Da se razumijemo, ovo nije tradicionalni recept za ramen. Ovo je moja brža, kućna verzija koja se sastoji od povrtnog temeljca dok se inače koriste mesni (najčešće svinjski) ili riblji.
Vidim da vam se svidjela pizza koju sam neki dan poslikala pa sam odlučila napisati recept iako internet pršti svakojakim receptima: za tanku i hrskavu, debelu, sočnu, mekanu, tvrdu, vegansku, bezglutensku itd.
Sve je slađe kad je mini. Ove feta činkice pričaju priču jedne osunčane i naglašeno tople siječanjske subote prepune smijeha i dobre hrane. Napravljene kao iznenađenje za cimericu.
Dugo vremena ništa specijalno ne skuhah, pa samim time ni ne napisah. No u arhivi, pod slojevima prašine našao se recept inspiriran filmom koji sam već par puta halapljivo progutala: Chef.
Pulled pork sam prvi puta radila za nedavni mi rođendan kad sam u zadnji čas odlučila okupiti dvadesetak ljudi za malu proslavu.
Na hladne se dane treba utopliti, dobrim kaputom i debelim čizmama, pokojom čašom kuhanog vina i tanjurom vruće juhe. Ah juhica, liječi sve boljke od prehlade do srcoboljke.
Donosim vam recept za meni jednu od najdražih vrsti browniesa: s maslacem od kirkirikija i pekmezom, baš američki. Kolegica me zamolila da za njen rođendan ispečem neki kolač za ekipu s posla.
U strci i panici koju donosi jesen (za mene u neku ruku kao da je počela nova godina unutar ove stare) zaboravila sam na osnovne potrebe tijela kao što su odmor (spavat ću kad umrem!) i uravntožena prehrana.
Tko će kome, ako ne Tea sendviču? Ovaj sam napravila inspirirana ponovnim repriziranjem Prijatelja koje gledam minimalno dva puta godišnje...
Gyros je tradicionalno grčko jelo koje se sastoji od mesa pečenog na vertikalnom ražnju (piletine ili svinjetine) zamotanog u lepinju s dodatkom povrća i umaka poput tzatzikija.
Vani je trenutno milijun stupnjeva što znači da je savršeno vrijeme za pečenje kolača. No, ukoliko se zasitite lubenica i dinja, mojito-a i salata, evo recepta za obožavatelje čokolade.
Male kruhić buhtlice jedna su mi od najdražih stvari za pripremati. Izvor sreće kroz koje se prožimaju okusi češnjaka, maslaca i samo malo peršina.Mljac.
Banh mi je vijetnamska riječ za kruh, točnije baguette, no isto tako nosi značenje sendviča od svinjetine, umaka, ukiseljenog povrća i paštete (!). Znam na prvu ne zvuči zamamno, no nakon prvog griza sve sumnje padaju u vodu.
Naslov ima priču. Jednom, ne tako davno, slučajnim spletom okolnosti zašla sam u Londonu u jedan super mali lokalčić ukrašen crvenom tendom s načrčkanim čovcem koji žvaće keksić.
U suradnji s estonskom blogericom Rutom (klik na https://estoniancuisine.com/) nastao je zajednički projekt u kojem jedna drugoj zadajemo tradicionalne recepte krajeva iz kojih potječemo.
Povrtno me obilje, što s placa što iz maminog/bakinog vrta, polako pretvara u sve većeg biljojeda, te me svaki dan nadahnjuje za neki novi recept.
Petak je, kišno je i sutra se nakon dugo vremena ne moram rano ustat što znači maraton filmova, dekica i nešto za grickati.
Mislim da je naslov sam po sebi dovoljan. No dakle, ovaj sam vikend prtljala i mućkala po kuhinji dok nisam složila nešto divno i seksi.
Iskoristi svoj Oranž