Ovaj sam recept usvojila od dečkove mame iz dva razloga: prvi zato što je to jedno od njegovih najdražih jela, drugi zato što je stvarno izvrstan.
Vidi originalni članak
Radi se o mini pogačicama od sira koje najčešće pečem i serviram zasebno kao užinu/poslasticu. Najbolje od svega je što se za minimalan trud dobije veliki užitak, a takve recepte uvijek čuvam kao oko u glavi.
Sastojci:
- 40 dkg oštrog brašna
- 40 dkg svježeg sira
- 25 dkg maslaca
- 1/2 kocke svježeg kvasca
- 2 žličice soli
- 1 jaje
- ribanac
Priprema:
- Kvasac otopite u 1/2 dcl tople vode sa žličicom šećera, tek toliko da se aktivira.
- Pomiješajte brašno, kvas i sol. Dodajte maslac i svježi sir te umijesite tijesto. Djelovat će malo vlažno, neka vas to ne smara.
- Zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u frižideru preko noći.
- Sljedeći dan razvaljajte na 1 cm debljine i užom čašom izrežite kružiće.
- Premažite žutanjkom i posipajte ribancem.
- Pecite 20ak minuta na 180 Celzijevih.
Izvorni recept pročitajte ovdje.
O autorici:
Pozdrav. Ja sam Tea, food blogerica, nešto između sportaša i hedonista. Život sam posvetila sinkroniziranom plivanju, a završila u kuhinji. Ne razumijem se u politiku, ali razumijem u začine. Najviše volim pojest, popit i popričat. Novac koji ne zajedem potrošim na putovanja te se smatram utjelovljenjem Indiane Jonesa minus šešir. S glavom u vodi i nogama u oblacima. Moje avanture možeš pratiti tu, tu, pa čak i tu.