To je to što me zanima!

Ministar mora odgovoriti - tko je štitio preverznog ortopeda?

Šokiran je odjednom svim tim prljavštinama i psovkama koje je ortoped nabrajao kao anamneze i dijagnoze. A usput se pravda kako prije nije žešće reagirao jer “incidenti sigurno nisu bili preveliki”
Vidi originalni članak

Čudesna moć medija, reći će neki. Da, mediji mogu i trebaju upozoravati na propuste, ispravljati nepravde, popravljati stvari. Oni će pomoći kad ništa drugo ne pomaže. No uvijek ostaje pitanje zašto reakcija uslijedi tek nakon medijske pompe i zašto oni koji su odgovorni, i za to dobro plaćeni, nisu reagirali neovisno o medijima, po načelu profesionalnosti i savjesnog obavljanja posla. Zašto smeće u svojim resorima nisu čistili bez medijskog pritiska, jer su naprosto to zakonom bili dužni.

Posljednja epizoda - opsceni ortoped u KB-u Dubrava. Čovjek, o čijemu mentalnom zdravlju ne želimo nagađati, godinama je pacijente vrijeđao, ponižavao i cerio im se u lice seksualnim aluzijama. Godinama je dolazio na posao kao da se ništa ne događa. Iako su pacijenti pisali pritužbe, žalile su se i medicinske sestre.

Za njegov prostački modus operandi znali su svi, uključujući čelne ljude bolnice.

A na mjestu ravnatelja KB-a Dubrava osam je godina bio Milan Kujundžić, ministar zdravstva. I onda priča pukne u medijima, i eto tog istoga Kujundžića u ekspresno uvježbanoj ulozi pravednika i čistunca. Šokiran je odjednom svim tim prljavštinama i psovkama koje je ortoped nabrajao kao anamneze i dijagnoze. A usput se ministar pravda kako prije nije žešće reagirao jer “incidenti sigurno nisu bili preveliki”. Ma dajte.

Dugogodišnje doktorovo ambulantno verbalno orgijanje Kujundžiću i dalje vjerojatno ne bi bilo dovoljno incidentno da pacijenti i mediji zajedničkim snagama nisu odlučili svemu stati na kraj. No ministar nam sad, više nego ikad, duguje objašnjenja. Duguje nam odgovor na pitanje je li devijantnog ortopeda netko štitio. I zašto toliko dugo nitko nije ništa poduzeo. Priča ne smije stati na otkazu doktora perverznjaka. Ali i onaj tko mu je sve to dopuštao, preko svega šutke prelazio. Ministre, tko je taj?
 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Arbitraža 14.02.2018.

    Nori_1 pacijenti nisu mazohisti, nego nemaju pravna znanja. Pojedine aspekte ovog područja reguliraju Z. o liječništvu, Z. o zaštiti prava pacijenata, ZKP ako ima elemenata kaznene odovornosti, Z. o radu, Pravilnik KB Dubrava, etički kodeksi itd. Koje su prekršaji počinjeni? Tko može pokrenuti postupak? Kako, pred kim, u kojem roku (zastara!)? S kojim ishodom? Vagat će koliku je stvarnu štetu pacijent pretrpio. Naša uvreda ih ne dira. Tko je nadležan za koje disciplinske mjere? Pacijent je taj koji se treba žaliti, najprije ravnateljstvu bolnice. Koliko se čeka odgovor? Otkaz daje poslodavac, po Z. o radu i internom Pravilniku, kodeksima. Ima li pacijent snage i znanja žaliti se sudu, Drž odvjetništvu, policiji, Ministarstvu - znati koji dio spada kome ? Za sve o liječnicima, HLK ima glavnu riječ . Psih. zdravlje nije uvjet za licencu! Discip mjere, Čl 53 Z. o liječništvu: "Za teže discipl. povrede liječniku se mogu izreći sljedeće discipl. mjere: – ukor, – javni ukor, – novč. kazna, – privremeno oduzimanje odobrenja za sam. rad od mjesec dana do godinu dana, – trajno oduzimanje odobrenja za sam. rad, – privremeno ili trajno ograničenje opsega odobrenja za sam. rad" Pacijent mora HLK-i podnijeti potpisanu prijavu (e-mail ne važi!) , prije zastare ( 1 odn 2 god) + ne biti zadovoljan ishodom žalbe bolnici. Tajnik HLK na RTL-u jučer, 13.2.: "Do sada HLK SAMO 1 x ODUZELA LICENCU I TO NA 6 MJESECI". Je li otkaz bio dovoljna mjera ovom ortopedu? Mazohisti?

  • nori 🖖 14.02.2018.

    Štitili su ga pacijenti-mazohisti

Komentiraj...
Vidi sve komentare