Obavijesti

Kolumne

Komentari 2

Ministar mora odgovoriti - tko je štitio preverznog ortopeda?

Ministar mora odgovoriti -  tko je štitio preverznog ortopeda?

Šokiran je odjednom svim tim prljavštinama i psovkama koje je ortoped nabrajao kao anamneze i dijagnoze. A usput se pravda kako prije nije žešće reagirao jer “incidenti sigurno nisu bili preveliki”

VIDEO

Čudesna moć medija, reći će neki. Da, mediji mogu i trebaju upozoravati na propuste, ispravljati nepravde, popravljati stvari. Oni će pomoći kad ništa drugo ne pomaže. No uvijek ostaje pitanje zašto reakcija uslijedi tek nakon medijske pompe i zašto oni koji su odgovorni, i za to dobro plaćeni, nisu reagirali neovisno o medijima, po načelu profesionalnosti i savjesnog obavljanja posla. Zašto smeće u svojim resorima nisu čistili bez medijskog pritiska, jer su naprosto to zakonom bili dužni.

Posljednja epizoda - opsceni ortoped u KB-u Dubrava. Čovjek, o čijemu mentalnom zdravlju ne želimo nagađati, godinama je pacijente vrijeđao, ponižavao i cerio im se u lice seksualnim aluzijama. Godinama je dolazio na posao kao da se ništa ne događa. Iako su pacijenti pisali pritužbe, žalile su se i medicinske sestre.

Za njegov prostački modus operandi znali su svi, uključujući čelne ljude bolnice.

A na mjestu ravnatelja KB-a Dubrava osam je godina bio Milan Kujundžić, ministar zdravstva. I onda priča pukne u medijima, i eto tog istoga Kujundžića u ekspresno uvježbanoj ulozi pravednika i čistunca. Šokiran je odjednom svim tim prljavštinama i psovkama koje je ortoped nabrajao kao anamneze i dijagnoze. A usput se ministar pravda kako prije nije žešće reagirao jer “incidenti sigurno nisu bili preveliki”. Ma dajte.

Dugogodišnje doktorovo ambulantno verbalno orgijanje Kujundžiću i dalje vjerojatno ne bi bilo dovoljno incidentno da pacijenti i mediji zajedničkim snagama nisu odlučili svemu stati na kraj. No ministar nam sad, više nego ikad, duguje objašnjenja. Duguje nam odgovor na pitanje je li devijantnog ortopeda netko štitio. I zašto toliko dugo nitko nije ništa poduzeo. Priča ne smije stati na otkazu doktora perverznjaka. Ali i onaj tko mu je sve to dopuštao, preko svega šutke prelazio. Ministre, tko je taj?
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode