To je to što me zanima!

Našim životima sada upravljaju brojni čaruge, labudani i fuliri

Kao što Senečić zamišlja Ostapa Bendera u Saboru, novinar i pisac Boris Rašeta, autor sjajnog bestselera o tom razbojniku, misli da bi neki od njegovih gorskih tića mogli naći svoje mjesto u Banskim dvorima
Vidi originalni članak

Željko Senečić, pokojni hrvatski scenograf, scenarist, pisac i slikar, čovjek koji je oživljavao eksterijere i interijere u najvećim djelima hrvatske kinematografije, poput “Breze”, “Ronda”, “Čaruge” i “Tko pjeva zlo ne misli”, ali i u kultnom, Oscarom ovjenčanom “Limenom bubnju” Volkera Schlöndorffa, napisao je: “Da Ostap Bender živi danas u Hrvatskoj, sjedio bi u Saboru.”

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 8

  • B.L.Devín 19.04.2021.

    ***Hrvatski narod je takav kakav je i koji ce isto tako takav jos dugo i predugo ostati. Narod koji tolike godine glasa za jedne te iste bez obzira sto im je s njima sve gore i jos k tome suti, miran je i krotak bez obzira sto mu ti koje si bira za vlast radili. Radili - citaj; krali ga i lagali. Narod kojemu je zivotni rezon odavno; nigdar ni bile da nekak ni bile, i nigdar ne bu da nekak nebu ( nikad nije bilo da nekako nije bilo i nikad nece biti da nekako nece biti). Narod koji u vlastitoj zemlji ne nalazi nista vrijednog borbe za bolje ili bolju buducnost. Narod kojem su uvjek za to sto mu je lose, krivi iskljucivo drugi (ili narodi ili politicari koje si ON SAM bira). Narod koji riga vatru na politicare, vlast, tajkune, uhljebe i organizirane kriminalce, a dobar dio njega bi da moze, najradije bez razmisljanja odmah postao kao nabrojani. Naposljetku; narod kojega zapravo ne zanima nista osim blize povjesti ( Domovinski i 2. svj rat, UDBA, Jugoslavija) nogometa i showbiz traceva***.... I zasto onda takvim narodom ne bi upravljali caruge, labudani i fuliri i uzimali si  sve sto im  zivot i takav narod pruzaju?????.....*** Isprika i postovanje onima kojih ipak ima a nisu se nasli u opisanom od *** do ***.

  • Frane, Franina 19.04.2021.

    Ne, "čaruge, labudani i fuliri" gledaju samo kako bi sad na vlast

  • 19.04.2021.

    E bas zbog takvih treba uvesti giljotinju kao maksimalnu kaznu,prvo zapoceti sa uhljebima pa onda sa ministrima i dovrsiti posao sa svima kojima se dokaze da su ukrali...zato tu i jesmo gdje smo jer vlada bezakonje,mito,serifizam i divljastvo..svima treba dati pravo izbora,omča ili mač!

Komentiraj...
Vidi sve komentare