To je to što me zanima!

Napadi na Kolindinu kćer zbog upisa na Harvard čisto su dno

Nije presudno to što je mama predsjednica. To joj sigurno nije otvorilo vrata fakulteta. Trudila se i upala. Dobila je i stipendiju (akademsku, a ne sportsku zbog klizanja kojim se bavi)
Vidi originalni članak

Je li kći Kolinde Grabar Kitarović kriva za to što politika i javna stajališta njezine majke, s punim pravom, idu na živce određenom dijelu građana Hrvatske? Treba li zato, s dozom neviđene ljudske zlobe, komentirati upis Katarine Kitarović na prestižno američko sveučilište Harvard? I kakve to, konačno, veze ima s njezinom majkom, sustavom obrazovanja u Hrvatskoj, standardom građana, demokracijom? Nema. Baš nikakve. Uspoređivati upis na Harvard s krizom morala kaste hrvatskih političara sasvim je promašeno.

PREDSJEDNIČINA KĆI Katarina Kitarović na Harvardu će učiti i po 12-16 sati na dan

Treba biti iskren i reći da mlada gospođica Kitarović svakako ide na Harvard najvećim dijelom svojom zaslugom. Očito je znala što hoće i kako to postići. Trudila se i upala. Dobila je i stipendiju (akademsku, a ne sportsku zbog klizanja kojim se bavi). Mama je dijelom pomogla oko stranih preporuka i činjenicom da je predsjednica države, što ima stanovitu težinu.

Ali nije presudno niti je predsjedničinoj kćeri samo to otvorilo vrata uglednog američkog sveučilišta. Svakog normalnog čovjeka u Hrvatskoj treba ohrabriti činjenica da se u tim generacijama, unatoč svim naporima države i sustava da ih onemogući i učini slabijima od drugih, formiraju mladi ljudi koji ravnopravno konkuriraju drugima u svijetu. I koji će sutra rješavati probleme koje im ostavljamo.

DOBILA STIPENDIJU Kolindinu kćer primili na četiri sveučilišta, izabrala je Harvard

Jer to očito ne mogu, primjerice, Lovro Kuščević i Gabrijela Žalac. Sa svojim moralnim i društvenim odlikama. Drugi iz Vlade nisu u stanju približno točno ispuniti imovinske kartice. Stalno im iscuri neka nova pokretnina ili nekretnina. I onda se jako iznenade.

Da nije novinara, čini se da ne bi imali pojma o pola imovine. Oni su dio one druge Hrvatske koju nitko normalan ne želi. Ali, nažalost, živimo u njoj. I nema nade da će se išta uskoro promijeniti.

Idi na 24sata

Komentari 220

  • ljubica ljubičica_1 03.06.2019.

    Katarna nikakv uspjeh nije postigla u umetničkom klizanju.A ništa nije ni nadarenija ni pametnija od drugih odlikaša u Hrvatskoj.Osim što je ćer presednice koja je više puta bilau SAD .A nismo znali zašto.Sve je to nekako mutno ni ta sveučilišta nisu više ko što su bila.

  • domoljub029 29.05.2019.

    Ima nas mnogo koji ne volimo Kolindu jer LAŽE čim usta otvori,,,svoju djecu školuje u inozemstvu a za Hrvatsku djecu govori da treba ostati u Hrvatskoj što je presedan ,licemjerno i podrugljivo od strane jedne Precednice i Smatram da Hrvatski narod ne zaslužuje takvu predcednicuuuu

  • max2017 27.05.2019.

    slažem se sa komentarima koji govore da je majka ta koju se kritizira a ne kćer kojoj se može samo poželjeti uspjeh do kraja........Kolinda izaziva ambivalentne osjećaje i amplitude neuravnoteženim postupcima i riječima ....

Komentiraj...
Vidi sve komentare