To je to što me zanima!

Naša Vlada u slučaju Agrokor: Držimo vodu dok izbori odu

Nakon izbora bit će zbrojena sva dugovanja, a onda će se vidjeti da nikakvi krediti ne mogu pomoći, da golemi dio dugova treba otpisati, a to će uzrokovati probleme u stotinama tvrtki...
Vidi originalni članak

Odobravanje pet milijuna kuna DORH-u za istrage samo u Agrokoru je presedanski potez Vlade. I ne samo na hrvatskoj, nego i na europskoj razini. Plenković je mogao birati hoće li dati novac, a morao ga je dati, pa je onda iskoristio priliku i za koji politički bod.

Zato je javno, na sjednici Vlade, donirao novac. Time će pokušati začepiti usta Mostu koji ga proziva da štiti kriminal u Agrokoru i Ivicu Todorića, ali je ipak otvorio bok za kritike da Vlada usmjerava rad DORH-a. Jer što bi sad glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan trebao uraditi nego opravdati novce otvaranjem istrage i možda uhićenjima.

Nažalost, teško je povjerovati da je novac razlog zbog kojeg DORH nije ranije ušao u Agrokor. Kako je nedavno opisao Tomislav Jelić, kad je podnosio kaznene prijave za štetne razmjene zemljišta Zagreba i Agrokora, službenica koja je bila pred mirovinu mu je rekla:

“Ovdje vam je sve K+”. No nisu samo potencijalne nezakonitosti u najvećem hrvatskom kocernu te koje će vjerojatno s vremenom izbijati na površinu. Tu je i financijska bomba dugova, što s pokrićem, što bez pokrića. Novi krediti za uobičajeno poslovanje su prijeko potrebni, što jasno govori da koncern nije na zdravim nogama. Vlada obećava da će biti i kredita i isplata malim poljoprivrednicima, a izvanredni povjerenik pokušava umiriti javnost. Podsjeća to na poslovicu:

“Drži vodu dok majstori odu”. Nakon izbora bit će zbrojena sva dugovanja, a onda će se vidjeti da nikakvi krediti ne mogu pomoći, da golemi dio dugova treba otpisati, a to će uzrokovati probleme u stotinama tvrtki koje su poslovale s Agrokorom. Ostatke koncerna će trebati rasprodati, a pitanje je kako će uopće i poslovati. Najgore u Agrokoru tek slijedi i prijeti prelijevanjem na čitavu ekonomiju. Taj balon će uskoro pući, a naravno da politici odgovara sve svaliti na Todorića i krenuti u istrage. Tako će javnost manje postavljati pitanje kako je moguće da su to sve vlasti tolerirale zadnjih 25 godina.

Idi na 24sata

Komentari 237

  • jožek2 14.05.2017.

    ****Admin****: Poštovani, molimo vas da ne komentirate opomene Admina. Za sve dodatne informacije uvijek se možete javiti na e-mail zona@24sata.hr.  

  • Herzog(315178) 13.05.2017.

    Psi laju ,karavane prolaze !

  • orokos 13.05.2017.

    Bilo što dodati na idiotsku vladu koja potkrada vlastiti narod, i prodaje maglu kako pomaže Agrokoru a vjerojatno je todoric već odselio negdje na sigurno i troši pokradeni novac

Komentiraj...
Vidi sve komentare