To je to što me zanima!

Plenki je, sjetimo se, spasio Marića. Ali hoće li i Martinu...

Dio stranke, naravno, navija za pad Dalić. Nema više ni jednog razloga da nakon ovoga ostane. Plenkoviću je problem što pritisak na njezin odlazak kapa sa svih strana
Vidi originalni članak

U HDZ se sada drže starog pravila: čekaju da se gromovi ispucaju, da strašni uragan ‘Martina’ pređe preko njihovih glava i da iz svega izađu više ili manje zdravi, s većinom zuba u ustima. ’Treba ovo sve izdržat’, kaže nam jedan od važnijih, svakako iskusnijih HDZ-ovaca u Plenkijevoj partijskoj hijerarhiji u smiraj dana kojeg se može opisati kao najdramatičniji u mandatu ove vlade.

Njegovo je iskustvo veliko, prošao je sve i svašta, ali sinoć mu je glas malo titrao. Jasan signal da su vremena teška. Ali, kaže, ne i katastrofalna.

U stranci je iščekivanje veliko. Pokušava se, usred svega , nazrijeti odgovor na ključno pitanje: hoće li Plenki pustiti Martinu Dalić niz vodu? Onako kako što je to, ne bez sasvim jakog razloga, učinio sa Stierom.

Dalić je, ne zaboravimo, bila najbliže njegovom najužem krugu suradnika.

Teško je točno dokučiti zbog čega. Ministrica, po sudu onih iz HDZ-a koji je dobro poznaju, više radi na promociji same sebe, a nešto manje svojih znanja i vještina. I to su govorili od početka operacije Agrokor koju je gospođa Dalić vodila kroz svog povjerenika Antu Ramljaka.

Dio stranke, naravno, navija za pad Dalić. Nema više ni jednog razloga da nakon ovoga ostane. Plenkoviću je problem što pritisak na njezin odlazak kapa sa svih strana. I ako popusti dat će svima signal da je slab i da mu se odluke mogu nametnuti pod pritiskom. Ukratko, da ga se ipak može slomiti.

Ali ima neki izlaz o čemu se govori: širu rekonstrukciju vlade koja se mjesecima najavljivala i koju je sam Plenković spomenuo kroz najavljeni stres-test ministara za šest mjeseci.

Ovo bi pak trebalo provesti malo ranije jer ima kandidata koji nemaju baš neke svijetle reference za posao koji rade. Nije to samo gospođa Dalić. Ima ih još.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • mladen69 13.05.2018.

    od osamostaljenja hrvatske slušam političare kako obečavaju da će sutra u hrvatskoj biti bolje...za odabrane i one koji pobjegnu iz hrvatske...zato obećah onom političaru koji do 2020 digne minimalac na 6000 kn neto za 40 sati rada tjedno u prvoj smjeni da ću MOŽDA glasat za njega,dotle na svim izborima križam listiće i vršit ću građanski neposluh...nadam se da će me pola miliona radnika koji primaju manju plaću od 6000 kn neto podržat na svim idućim izborima do ispunjenja naših zahtjeva...nadam se da će poništenih listića biti više od važeđih i da poništimo sve buduće izbore dok političari ne shvate da su birani od naroda i da rade za narod a ne za sebe i robovlasnike

  • Leonards_1 13.05.2018.

    Pitanje da li će spasiti sebe a Martinu ne može...

  • Čarli1976 13.05.2018.

    Ljubav u hdz-eu je vjećna, sve dok ima što za pljačkati i djeliti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare