Obavijesti

Kolumne

Komentari 42

Plenki je, sjetimo se, spasio Marića. Ali hoće li i Martinu...

Plenki je, sjetimo se, spasio Marića. Ali hoće li i Martinu...
1

Dio stranke, naravno, navija za pad Dalić. Nema više ni jednog razloga da nakon ovoga ostane. Plenkoviću je problem što pritisak na njezin odlazak kapa sa svih strana

VIDEO

U HDZ se sada drže starog pravila: čekaju da se gromovi ispucaju, da strašni uragan ‘Martina’ pređe preko njihovih glava i da iz svega izađu više ili manje zdravi, s većinom zuba u ustima. ’Treba ovo sve izdržat’, kaže nam jedan od važnijih, svakako iskusnijih HDZ-ovaca u Plenkijevoj partijskoj hijerarhiji u smiraj dana kojeg se može opisati kao najdramatičniji u mandatu ove vlade.

Njegovo je iskustvo veliko, prošao je sve i svašta, ali sinoć mu je glas malo titrao. Jasan signal da su vremena teška. Ali, kaže, ne i katastrofalna.

U stranci je iščekivanje veliko. Pokušava se, usred svega , nazrijeti odgovor na ključno pitanje: hoće li Plenki pustiti Martinu Dalić niz vodu? Onako kako što je to, ne bez sasvim jakog razloga, učinio sa Stierom.

Dalić je, ne zaboravimo, bila najbliže njegovom najužem krugu suradnika.

Teško je točno dokučiti zbog čega. Ministrica, po sudu onih iz HDZ-a koji je dobro poznaju, više radi na promociji same sebe, a nešto manje svojih znanja i vještina. I to su govorili od početka operacije Agrokor koju je gospođa Dalić vodila kroz svog povjerenika Antu Ramljaka.

Dio stranke, naravno, navija za pad Dalić. Nema više ni jednog razloga da nakon ovoga ostane. Plenkoviću je problem što pritisak na njezin odlazak kapa sa svih strana. I ako popusti dat će svima signal da je slab i da mu se odluke mogu nametnuti pod pritiskom. Ukratko, da ga se ipak može slomiti.

Ali ima neki izlaz o čemu se govori: širu rekonstrukciju vlade koja se mjesecima najavljivala i koju je sam Plenković spomenuo kroz najavljeni stres-test ministara za šest mjeseci.

Ovo bi pak trebalo provesti malo ranije jer ima kandidata koji nemaju baš neke svijetle reference za posao koji rade. Nije to samo gospođa Dalić. Ima ih još.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno