To je to što me zanima!

Prošlo je točno pet godina od Mamićeve: 'Nećeš razbojniče'

Iako se u pet godina puno toga promijenilo, bile su to kozmetičke promjene, a svi likovi "igrokaza Westin", osim Mamića, danas su daleko od hrvatskog nogometa
Vidi originalni članak

Nećeš razbojniče, povikao je prije točno pet godina Zdravko Mamić i zaustavio 'donkihotovski' pokušaj Igora Štimca da sruši predsjednika HNS-a Vlatka Markovića.

Sa samo jednim glasom više od Štimca Vlatko Marković je zadržao funkciju predsjednika te osigurao nastavak utjecaja stvarnog vladara hrvatskog nogometa, Zdravka Mamića. Kasnije će se pokazati kako je Marković u to vrijeme već bio ozbiljno bolestan, kako su vjerodajnice delegata iz Dubrovnika Mate Previšića bile nevažeće, kao uostalom i cijela skupština, ali i sve njene odluke. 

No danas je za to malo koga briga, Mamić je i dalje neprikosnoveni vladar hrvatskog nogometa, a teško bolesnog Markovića, koji je nedugo potom preminuo, zamijenio je jednako vjernim Davorom Šukerom, koji mu osigurava legitimitet u HNS-u. 

Iako se u pet godina puno toga promijenilo, bile su to isključivo kozmetičke promjene, a svi likovi "igrokaza Westin", osim Zdravka Mamića, danas su daleko od hrvatskog nogometa. Previšić i Jurjević, koji je imao legalne vjerodajnice i trebao je Štimcu osigurati pobjedu, potonuli su u zaborav. Marković više nije među nama, Igor Štimac je nakon kratke izborničke epizode otišao u Iran, a njegov pobočnik Reno Sinovčić povukao se iz nogometa nakon što je završio u pritvoru zbog gospodarskog kriminala.

Iako je u međuvremenu i Zdravko Mamić po drugi put završio u Remetincu, bez njega se u hrvatskom nogomet ni danas ne može ništa ozbiljno odlučiti. Da apsurd bude veći, što su optužbe protiv njega brojnije i ozbiljnije, njegov utjecaj na HNS i hrvatski nogomet je sve veći.

Provjerite što danas radi čovjek koji je odlučio o pobjedniku ove skupštine.

Idi na 24sata

Komentari 63

  • Obrve_Velimira_Bujaneca 17.12.2015.

    Ma je, nitko ne valja. Bacili smo 10 milijuna eura za pojačanja, a opet smo treći. Čudno što nisi spomenuo i Burića koji ne bi mogao voditi niti selekciju tvog kvarta, zar ne? Trofeja nemamo, jer smo sve otjerali, jer ratujemo sami protiv svih, pravimo se pametni, zar ne? Gdje su one naše trefejne uprave i generacije koje su nas činile ponosnima, naročito u srazovima protiv europskih giganta tipa Debrecen, Shelbourne... gdje su sad da pomognu te hajdučke legende koji su digle vikendice i apartmane na račun voljenog kluba? Koje su putovale, pile i jele na klupski račun, dovodile nam dragulje iz Urugvaja i BiH, vodile teške pregovore u 'Perle' na Klisu (i na Boraji) s menadžerima naših dragulja, gdje su? Gdje su oni sposobni predsjednici koji su za klub isposlovali odličnih 50% love klubu od transfera naših dragulja? Koji su uzimali postotke od plaća igrača i transfera. Gdje je sada naša državotvorna stranka koju smo otjerali, a slala nam je brojne donacije i vrhunski kadar u vidu Vidoševića, Rožića, Grgića, Peroša, Buljana, Štimca... Trebamo se ugledati na Rijeku i GNK, a pogotovo GNK koji je trofejan klub, europski gigant. Istina, godišnja financijska bilanca mu je godinama malo u minusu (lani samo 90-ak milijuna kuna). Ali što ima veze oni haraju, pune stadione, Europa im se klanja. I zato nam treba netko da lupne šakom o stol, i kaže dosta. Zar ne?

  • Dalmacija u srcu 17.12.2015.

    Jel ovo ona sjednica u kojem je GNK uhvatio nekog beskućnika na cesti te ga predstavio kao delegata iz Dubrovnika, te mu platio dvije pive da glasuje za Tatu. Jeli to ta sjednica?????

  • 17.12.2015.

    Mi u mnogo čemu, kao i u vrijeme Jugoslavije, politički, društveno i pravno gledajući smo zaostao narod, tipični Balkanci. Volimo nered, laž, mutljaže i volimo štititi hvalisave, korumpirane i lažljive ljude, uglavnom. I danas bi birali jedne te iste ljude. Čast moralnim i društveno politički odgovornim ljudima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare