Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
Kolumna
Tomislav Gabelić Četvrtak, 17.12.2015. u 08:06
63 komentara

Prošlo je točno pet godina od Mamićeve: 'Nećeš razbojniče'

Iako se u pet godina puno toga promijenilo, bile su to kozmetičke promjene, a svi likovi "igrokaza Westin", osim Mamića, danas su daleko od hrvatskog nogometa

Sanjin strukić/Pixsell
Foto: Sanjin strukić/Pixsell
63 komentara

Nećeš razbojniče, povikao je prije točno pet godina Zdravko Mamić i zaustavio 'donkihotovski' pokušaj Igora Štimca da sruši predsjednika HNS-a Vlatka Markovića.

Sa samo jednim glasom više od Štimca Vlatko Marković je zadržao funkciju predsjednika te osigurao nastavak utjecaja stvarnog vladara hrvatskog nogometa, Zdravka Mamića. Kasnije će se pokazati kako je Marković u to vrijeme već bio ozbiljno bolestan, kako su vjerodajnice delegata iz Dubrovnika Mate Previšića bile nevažeće, kao uostalom i cijela skupština, ali i sve njene odluke. 

No danas je za to malo koga briga, Mamić je i dalje neprikosnoveni vladar hrvatskog nogometa, a teško bolesnog Markovića, koji je nedugo potom preminuo, zamijenio je jednako vjernim Davorom Šukerom, koji mu osigurava legitimitet u HNS-u. 

Iako se u pet godina puno toga promijenilo, bile su to isključivo kozmetičke promjene, a svi likovi "igrokaza Westin", osim Zdravka Mamića, danas su daleko od hrvatskog nogometa. Previšić i Jurjević, koji je imao legalne vjerodajnice i trebao je Štimcu osigurati pobjedu, potonuli su u zaborav. Marković više nije među nama, Igor Štimac je nakon kratke izborničke epizode otišao u Iran, a njegov pobočnik Reno Sinovčić povukao se iz nogometa nakon što je završio u pritvoru zbog gospodarskog kriminala.

Iako je u međuvremenu i Zdravko Mamić po drugi put završio u Remetincu, bez njega se u hrvatskom nogomet ni danas ne može ništa ozbiljno odlučiti. Da apsurd bude veći, što su optužbe protiv njega brojnije i ozbiljnije, njegov utjecaj na HNS i hrvatski nogomet je sve veći.

Provjerite što danas radi čovjek koji je odlučio o pobjedniku ove skupštine.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message