To je to što me zanima!

'Sveti gral' recepata: Evo kako doma pripremiti zdravu Nutellu

Želite li se zdravo hraniti, a da se u pravilu ne odričete nekih finih poslastica, onda je ovo nešto što će postati omiljena slastica za sve ukućane.
Vidi originalni članak

Ako kulen može imati seku, onda može i Nutella. Osim što je ‘bezopasnija’ od originalne Nutelle, po pitanju sastojaka i šećera i svih tih ‘zlih’ sastojaka kojima nas mediji plaše, okusom vrišti ČOKOLAAAADAAAA.

Sastojaka je malo, a postupak je smiješno jednostavan.

Sastojci: 

  • 150g datulja (s košticama)
  • 20g kokosovog ulja
  • 80g lješnjaka
  • 120ml mlijeka (bademovog, kravljeg, kokosovog ….)
  • 3 velike žlice kakaa
  • 1/2 žličice vanilije
  • vruća voda

Postupak:

  1. Datulje stavite u staklenu posudu i prelijte vrućom vodom. Pustite da stoje oko 20 minuta pa ih očistite od koštica. Pazite, voda će biti još dosta topla.
  2. U blender stavite sve ostale navedene sastojke i miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Ako imate slabiji mikser, kao ja, miksajte malo duže. Možete dodati malo više mlijeka da postane kremastije, no bez pretjerivanja.

TA-DAAAAA! Gotovo!

Smjesu prebacite u staklenku i čuvajte ju izvan frižidera kako bi 'zdrava seka Nutelle' bila maziva.

Kao i ‘pravu’ Nutellu, gušt ju je jesti i žlicom ravno iz teglice. Njam, njam, njam. 

Izvorni recept pročitajte ovdje

O autorici:

Ja sam Marcela Sambol i autorica sam bloga 'My Cookstagram'. Moj blog neraskidiva je veza ugodnog s korisnim. 
Kuhanje me opušta i uveseljava, a uveseljava i moje bližnje. Osim samih recepata često objavljujem i inspiraciju za brze i jednostavne obroke. Osim na blogu, možete me pratiti i na Facebooku i Instagramu.

 

Idi na 24sata