Želite li se zdravo hraniti, a da se u pravilu ne odričete nekih finih poslastica, onda je ovo nešto što će postati omiljena slastica za sve ukućane.
'Sveti gral' recepata: Evo kako doma pripremiti zdravu Nutellu
Ako kulen može imati seku, onda može i Nutella. Osim što je ‘bezopasnija’ od originalne Nutelle, po pitanju sastojaka i šećera i svih tih ‘zlih’ sastojaka kojima nas mediji plaše, okusom vrišti ČOKOLAAAADAAAA.
Sastojaka je malo, a postupak je smiješno jednostavan.
Sastojci:
- 150g datulja (s košticama)
- 20g kokosovog ulja
- 80g lješnjaka
- 120ml mlijeka (bademovog, kravljeg, kokosovog ….)
- 3 velike žlice kakaa
- 1/2 žličice vanilije
- vruća voda
Postupak:
- Datulje stavite u staklenu posudu i prelijte vrućom vodom. Pustite da stoje oko 20 minuta pa ih očistite od koštica. Pazite, voda će biti još dosta topla.
- U blender stavite sve ostale navedene sastojke i miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Ako imate slabiji mikser, kao ja, miksajte malo duže. Možete dodati malo više mlijeka da postane kremastije, no bez pretjerivanja.
TA-DAAAAA! Gotovo!
Smjesu prebacite u staklenku i čuvajte ju izvan frižidera kako bi 'zdrava seka Nutelle' bila maziva.
Kao i ‘pravu’ Nutellu, gušt ju je jesti i žlicom ravno iz teglice. Njam, njam, njam.
Izvorni recept pročitajte ovdje.
O autorici:
Ja sam Marcela Sambol i autorica sam bloga 'My Cookstagram'. Moj blog neraskidiva je veza ugodnog s korisnim.
Kuhanje me opušta i uveseljava, a uveseljava i moje bližnje. Osim samih recepata često objavljujem i inspiraciju za brze i jednostavne obroke. Osim na blogu, možete me pratiti i na Facebooku i Instagramu.
Kristijan Iličić: Na Maliju sam ležao 50 sati pokriven u jednom čamcu, skrivao se od terorista
Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, htjela je biti časna sestra...
Ilona skinula zaručnički prsten u 'Ljubav je na selu': 'Ivice, dobio si tri prilike i sve tri si zeznuo!'