To je to što me zanima!

Tek nakon korone vidjet ćemo kakav je ministar Vili Beroš

Beroš, kojeg se uzdizalo na tron kao “najboljeg ministra do sada”, na smanjenje liječničkih plaća nije se ni oglasio. Možda upravo ta šutnja predstavlja početak rasvjetljavanja prave slike ministra Beroša
Vidi originalni članak

Završila je epidemija. A s njom su nestali zanos i hvalospjevi. Vratila se realnost sa svojim pravim licem. I dok su tisuće političkih uhljeba provela dva mjeseca ne radeći ništa, liječnici su, kao i ostatak bolničkog osoblja, na svojim leđima nosili velik dio problema s kojim smo se suočili. Dok smo se mi po svojim kućama čuvali od moguće zaraze, oni su joj se svakodnevno izlagali.

Nisu se žalili, bespogovorno su činili sve što se od njih očekivalo. A onda je dobar dio njih kao “nagradu” dobio umanjene plaće. Medicinska struka, i u redovitim okolnostima obezvrijeđena, još je jednom platila cijenu realnog stanja ovog društva, u kojem je sve posloženo nakaradno, po načelu obrnutih vrijednosti.

A ministar Beroš, kojeg se uzdizalo na tron kao “najboljeg ministra do sada”, na smanjenje liječničkih plaća nije se ni oglasio. Možda upravo ta šutnja predstavlja početak rasvjetljavanja prave slike ministra Beroša.

Jer tek ćemo sad vidjeti kakav je na svojoj funkciji. Nakon svega, kad kriza na svim poljima uzme maha. Kad nam pokaže kakav je prema sustavu, liječnicima, sestrama, pacijentima. To će tek biti istinit prikaz njegovih sposobnosti. Jer do sada smo upoznali isključivo blagoglagoljivoga komunikatora, koji je svakodnevno recitirao brojke i statistike. I nemojmo zaboraviti još nešto.

Dok je omraženi ministar Kujundžić pune tri godine devastirao zdravstveni sustav, upravo je Vili Beroš bio njegova desna ruka. Čovjek koji se niti jednom riječju nije usprotivio Kujundžićevim promašajima. Čovjek koji je, zapravo, podržavao ono što je bivši ministar radio, kao pravi stranački poslušnik. I zato sad čekamo one konkretne Beroševe poteze.

Čekamo da vidimo hoće li opravdati novostečenu popularnost ili će mu se ona vratiti kao bumerang. Krumpir hrvatskog zdravstva ponovno je vruć, više nego ikad.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • 24.05.2020.

    zašto nitko ne piše o tome koliko je ljudi pomrlo u vrijeme korone dok su doktori odbijali liječiti bolesne od nekih nazovimo normalnih bolesti,nisu oni svi bili uključeni u borbu protiv virusa,neki su se i dobro odmorili,kako je neki dan napisao netko da je njegov rođak umro o perforacije čir na želucu jer ga nisu htjeli operirati zbog nazovi,mogoće zaraze bolje da je čovjek umro nego da se oni tamo bakću s njim te dezinfekcija sterilizacija i nešto protiv bolova,to treba ispitati min.Beroš i onda donjeti sud kome smanjiti plaću a radišnima povećati,ali poznavajući naše društvo uvijek će bolje proći koji su bili manje aktivni ali su......

  • G4ndalf 19.05.2020.

    Smjenit sav taj stožer

  • maxim m 19.05.2020.

    ae,čin je u adezeu...nemore valjat...

Komentiraj...
Vidi sve komentare