Obavijesti

Kolumne

Komentari 22

Tek nakon korone vidjet ćemo kakav je ministar Vili Beroš

Tek nakon korone vidjet ćemo kakav je ministar Vili Beroš
1

Beroš, kojeg se uzdizalo na tron kao “najboljeg ministra do sada”, na smanjenje liječničkih plaća nije se ni oglasio. Možda upravo ta šutnja predstavlja početak rasvjetljavanja prave slike ministra Beroša

VIDEO

Završila je epidemija. A s njom su nestali zanos i hvalospjevi. Vratila se realnost sa svojim pravim licem. I dok su tisuće političkih uhljeba provela dva mjeseca ne radeći ništa, liječnici su, kao i ostatak bolničkog osoblja, na svojim leđima nosili velik dio problema s kojim smo se suočili. Dok smo se mi po svojim kućama čuvali od moguće zaraze, oni su joj se svakodnevno izlagali.

Nisu se žalili, bespogovorno su činili sve što se od njih očekivalo. A onda je dobar dio njih kao “nagradu” dobio umanjene plaće. Medicinska struka, i u redovitim okolnostima obezvrijeđena, još je jednom platila cijenu realnog stanja ovog društva, u kojem je sve posloženo nakaradno, po načelu obrnutih vrijednosti.

A ministar Beroš, kojeg se uzdizalo na tron kao “najboljeg ministra do sada”, na smanjenje liječničkih plaća nije se ni oglasio. Možda upravo ta šutnja predstavlja početak rasvjetljavanja prave slike ministra Beroša.

Jer tek ćemo sad vidjeti kakav je na svojoj funkciji. Nakon svega, kad kriza na svim poljima uzme maha. Kad nam pokaže kakav je prema sustavu, liječnicima, sestrama, pacijentima. To će tek biti istinit prikaz njegovih sposobnosti. Jer do sada smo upoznali isključivo blagoglagoljivoga komunikatora, koji je svakodnevno recitirao brojke i statistike. I nemojmo zaboraviti još nešto.

Dok je omraženi ministar Kujundžić pune tri godine devastirao zdravstveni sustav, upravo je Vili Beroš bio njegova desna ruka. Čovjek koji se niti jednom riječju nije usprotivio Kujundžićevim promašajima. Čovjek koji je, zapravo, podržavao ono što je bivši ministar radio, kao pravi stranački poslušnik. I zato sad čekamo one konkretne Beroševe poteze.

Čekamo da vidimo hoće li opravdati novostečenu popularnost ili će mu se ona vratiti kao bumerang. Krumpir hrvatskog zdravstva ponovno je vruć, više nego ikad.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith