To je to što me zanima!

Tjestenina kao lagana salata i ugodno iznenađenje za nepce

Vidi originalni članak

Iako nam ljeto lagano okreće leđa, ne postoji ni jedan razlog zašto ga ne biste još neko vrijeme zadržali barem na svojim tanjurima - hladnijim i lakšim obrocima koji zasite, ali ne opterete organizam. Meni su najdraže hladne salate na bazi tjestenine s dodatkom povrća, voća, laganog sira ili piletine.

Za takve salate potrebna je kvalitetna tjestenina koja će lijepo zaokružiti cijelo jelo i poslužiti kao izvrsna baza za slaganje okusa kao što je Marodi tjestenina. Od svega tri sastojka: durum pšenice, jaja i vode. I dovoljno. Okrenula sam se slaganju novih okusa koji će osvježiti, te ugodno iznenaditi nepce: Gran Fusilli (koji su sa svojim velikim viticama i hrapavom površinom upravo savršeni za ovo jelo) s borovnicama i piletinom te sokom limete (citrusno) te fuži s jagodama, fetom i špinatom (slatko-kiselo). Možete ih jesti tople ili hladne.

Gran Fusilli s borovnicama, piletinom i limetom

Sastojci za dvije osobe:

  • 200 g Marodi Gran Fusilla
  • 200 g pilećeg filea
  • 1 manji žuti luk
  • 2 limete
  • 125 g borovnica
  • 20 g ricotta sira
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • Svježa majčina dušica

Priprema:

  1. Piletinu prokuhati u slanoj vodi 15 minuta. Procijediti i nasjeckati na manje komade.
  2. Limetama naribati koricu te ih ocijediti (dobije se oko 50 ml soka).
  3. Nasjeckati luk na tanke ploške i prodinstati na žlici ulja 3-5 minuta dok ne omekša.
  4. Dodati nasjeckanu piletinu i sok limete, 100 ml vrhnja za kuhanje i 25 g borovnica te kuhati 10 minuta dok se umak ne zgusne (po potrebi dodati 30 mililitara vode).
  5. Za to vrijeme skuhati Marodi Gran Fusille po uputama s pakiranja.
  6. Pomiješati Gran Fusille, piletinu, koricu limete, žlicu nasjeckane svježe majčine dušice i 20 g ricotte.
  7. Jesti toplo ili staviti u frižider na dva sata da se ohladi.

Fuži s jagodama, fetom i špinatom

Sastojci za dvije osobe:

  • 200 g Marodi fuža
  • 200 g jagoda
  • 50 g očišćenog špinata
  • 50 g tostiranih oraha
  • 100 g feta sira
  • Dressing: 100 g jagoda, 1 žlica aceta balzamika, 3 žlice maslinova ulja, ½ žlice meda, prstohvat soli i papra

Priprema:

  1. Za dressing u blenderu ispulsirajte jagode, maslinovo ulje i aceto balsamico. Dodajte med, sol i papar te dobro promiješajte.
  2. Marodi fuže skuhajte po uputama s pakiranja.
  3. Za to vrijeme istostirajte orahe, jagode očistite i narežite na tanke ploške.
  4. Pomiješajte Marodi fuže s jagodama, špinatom, fetom i tostiranim orasima.
  5. Prelijte dressingom i promiješajte.
  6. Jesti toplo ili staviti u frižider na dva sata da se ohladi.

U slast.

Idi na 24sata