Kolumne

Komentari 0

Tjestenina kao lagana salata i ugodno iznenađenje za nepce

Tjestenina kao lagana salata i ugodno iznenađenje za nepce

Iako nam ljeto lagano okreće leđa, ne postoji ni jedan razlog zašto ga ne biste još neko vrijeme zadržali barem na svojim tanjurima - hladnijim i lakšim obrocima koji zasite, ali ne opterete organizam. Meni su najdraže hladne salate na bazi tjestenine s dodatkom povrća, voća, laganog sira ili piletine.

Za takve salate potrebna je kvalitetna tjestenina koja će lijepo zaokružiti cijelo jelo i poslužiti kao izvrsna baza za slaganje okusa kao što je Marodi tjestenina. Od svega tri sastojka: durum pšenice, jaja i vode. I dovoljno. Okrenula sam se slaganju novih okusa koji će osvježiti, te ugodno iznenaditi nepce: Gran Fusilli (koji su sa svojim velikim viticama i hrapavom površinom upravo savršeni za ovo jelo) s borovnicama i piletinom te sokom limete (citrusno) te fuži s jagodama, fetom i špinatom (slatko-kiselo). Možete ih jesti tople ili hladne.

Gran Fusilli s borovnicama, piletinom i limetom

Sastojci za dvije osobe:

Priprema:

Fuži s jagodama, fetom i špinatom

Sastojci za dvije osobe:

Priprema:

U slast.