To je to što me zanima!

Manji računi: Kroz program pogodnosti HOK Obrtnik plus povoljnije su i cijene energenata

Povećanje cijena energenata uzima maha. Višestruko veći računi za plin i struju surova su stvarnost, a očekuju se i razna druga poskupljenja. Sve će to snažno pogoditi obrtnike, pa im je svaka pomoć dobrodošla
Vidi originalni članak

U prodavaonicama diljem Hrvatske već je mjesecima vidljiv porast cijena osnovnih životnih namirnica. Poskupjele su i frizerske i kozmetičke usluge, a sad je stiglo i najvažnije i najveće poskupljenje - ono koje se odnosi na energente. Višestruka poskupljenja najavljuju i ugostitelji, a mnogi se boje kako će se na cijene i inflaciju odraziti uvođenje eura, koje je najavljeno za 1. siječnja 2023. godine

Obrtnici na udaru

Sve ovo dodatni je, a za mnoge obrtnike možda i fatalan, udarac na poslovanje, nakon dvogodišnje borbe za preživljavanje u pandemijskim uvjetima. Zato su mnogi od njih vrlo dobro reagirali na program pogodnosti Hrvatske obrtničke komore HOK Obrtnik plus, kojim Hrvatska obrtnička komora nastoji svojim članovima omogućiti kvalitetnije i povoljnije poslovanje te poticajno poduzetničko okruženje. HOK to čini osiguravanjem pogodnosti kod dobavljača roba i usluga iz raznih gospodarskih grana, čime se ostvaruju i značajne uštede u poslovanju.

Program pogodnosti HOK Obrtnik plus dodatno se aktualizirao posljednjih tjedana budući da članovima HOK-a donio zaštitu od negativnih utjecaja uzrokovanih već spomenutim povećanjem cijene energenata. Jer upravo je u ovakvim, izrazito neizvjesnim i nesigurnim vremenima za poslovanje, vidljivo značenje ovakvih programa, što potvrđuje i primjer HOK-ova partnera - HEP Opskrbe.

Zaštita poslovanja kroz HOK Obrtnik plus

Naime, znatan je dio obrtnika, upravo na poziv HOK-a, već nakon prvih najava o poskupljenju struje u studenom prošle godine, potpisao ugovore prema tad važećem Dodatku 4 Sporazuma o suradnji. Na taj su način zaštitili svoje poslovanje od cjenovnog udara, i to na dulje razdoblje jer ugovor s HEP Opskrbom omogućava zajamčene dvije godine nepromijenjenih cijena, bez obzira na tržišna kretanja.

Iz HOK-a ističu da će za obrtnike koji imaju potpisan ugovor HEP Opskrba, bez obzira na očekivani značajni porast cijena, ispoštovati svoju ugovornu obavezu u pogledu komercijalnih uvjeta sve do isteka ugovora o opskrbi.

Za buduće ugovore o opskrbi koji će se primjenjivati s datumima u 2022. i 2023. ponuđena cijena bit će viša, ali će HEP Opskrba sa svoje strane uložiti maksimalne napore i angažman kako bi i takva cijena bila najpovoljnija na tržištu.

Za ostvarivanje navedenih pogodnosti dovoljno je kontaktirati HEP Opskrbu i zatražiti neobvezujuću ponudu, a za sve dodatne informacije na raspolaganju svim članovima HOK-a su besplatni broj 0800 5255 te e-mail adresa obrtnik@hep.hr. 

Pogodnosti korisne svima

Trenutno više od 95.000 članova HOK-a ima pravo na korištenje pogodnosti dogovorenih u ovom projektu, s više od 30 partnera, čiji broj stalno raste. U širokoj lepezi usluga obrtnici mogu ostvariti i uštede za gorivo zahvaljujući uključenosti Ine i njezinih benzinskih postaja, a tu su i različite medicinske usluge koje su važne i preporučljive baš svim poduzetnicima. Upravo kao i jedinstveni popusti na pretplatu dnevnih novina te na oglašavanje u njihovim izdanjima, povoljniji web hosting i korisnička podrška za sve koji imaju svoje internetske stranice.

Obrtnici mogu koristiti i popuste na uredski materijal, hardver i POS uređaje, ali i povoljnije cijene smještaja na atraktivnim destinacijama u Hrvatskoj. Ugostitelji te proizvođači, prerađivači i trgovci hranom i pićem mogu, zahvaljujući ovom projektu, na jednome mjestu pronaći kupca, odnosno prodavatelja određenih proizvoda, i to uz povoljniju članarinu na internetskoj stranici koja spaja ponudu i potražnju. 

Svi oni koji žele promovirati svoje proizvode i usluge mogu ostvariti značajne popuste na području tržišne komunikacije, upravljanja društvenim mrežama te u organizaciji promotivnih aktivnosti i događanja. Tu su još i povoljnije cijene usluga knjigovodstva, posredovanja pri zapošljavanju, raznih usavršavanja i edukacija te mnoge druge pogodnosti. Drugim riječima – sve što poduzetnički život čini jednostavnijim, boljim i kvalitetnijim. 

Zadovoljstvo korisnika

Dobra je vijest da put do statusa Obrtnik plus nije zahtjevan ni skup – upravo suprotno – besplatan je i ne iziskuje mnogo truda oko papirologije. Samim time što ste član Hrvatske obrtničke komore imate pravo na korištenje svih pogodnosti u projektu.

Odlična iskustva dosadašnjih korisnika najbolja su preporuka za odabir programa HOK Obrtnik plus. Mnogi obrtnici koriste ga već nekoliko godina zaredom i ostvarili su značajne uštede, a veseli ih i kontinuirano širenje liste partnera.

 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Selo_malo 10.02.2022.

    Zbog čega u Hrvatskoj poskupljuje struja? Pa mi nemamo plinskih elektrana!

  • k1d666 09.02.2022.

    Hrvatska ima toliko potencijala za sama stvarat struju ali su im vjetrenjače bile"prebućne"....imali bi praktićki djabe struju...od Senja do Starigrada moš ih nakrcat da opskrbljujemo sve bivše članice Juge i okoljnje države

Komentiraj...
Vidi sve komentare