To je to što me zanima!

'Umjetna inteligencija ima puno prednosti i može se primijeniti u svim segmentima poslovanja'

Osim o gospodarstvu, na konferenciji će se govoriti o umjetnoj inteligenciji, koja je otvorila vrata tektonskim promjenama u poslovanju. Jedna od panelistica bit će Nikolina Klarić iz Hrvatskog Telekoma
Vidi originalni članak

Jesu li se ostvarila sva očekivanja u domaćem gospodarstvu otkad smo uveli euro, kakve su prognoze za dalje? Što je s energetskom sigurnosti? Kakvo je stanje s konkurentnosti na tržištu rada? Na ova i mnoga druga pitanja naši stručnjaci odgovorit će na trećoj biznis konferenciji platforme Kvaka24, pod nazivom “180 dana s eurom - hrvatsko gospodarstvo u eurozoni", koja će 6. lipnja biti u Hilton Garden Inn Hotelu u Zagrebu. Konferenciju organiziraju 24sata i Kvaka24, a dolazak su najavili mnogi stručnjaci iz svijeta ekonomije, makroekonomije, ekonometrije i financiranja. Konferenciju će uvodnim izlaganjem otvoriti guverner HNB-a Boris Vujčić, koji će se osvrnuti na prvih šest mjeseci eura. Osim o gospodarstvu, razgovarat će o umjetnoj inteligenciji, i to na panelu "Primjena AI-ja u svakodnevnom poslovanju i otvorena pitanja u EU zakonodavstvu", budući da je AI otvorio vrata tektonskim promjenama u poslovanju.

Nova tehnološka rješenja 

Hoće li nas umjetna inteligencija uskoro zamijeniti na radnim mjestima? Koja nas tehnološka rješenja uskoro očekuju i koje su promjene u zakonodavstvu nužne kako bi sve funkcioniralo? Otvaramo neizbježna pitanja i donosimo uvid u primjenu umjetne inteligencije u hrvatskom gospodarstvu. Jedna od panelistica bit će Nikolina Klarić, product owner za primjenu AI-a, Hrvatski Telekom, koja kaže kako umjetna inteligencija može donijeti mnoge prednosti.
-  Primjerice, brža i efikasnija analiza podataka, poboljšanje procesa donošenja odluka, smanjenje troškova i povećanje učinkovitosti kroz automatizaciju, kao i unapređenje korisničkog iskustva i zadovoljstva naših korisnika - govori Nikolina i napominje da je umjetna inteligencija primjenjiva u gotovo svim segmentima poslovanja. U Hrvatskom Telekomu, ističe, prepoznaju te prednosti, pa su kao tržišni lider okrenuti prema novim tehnologijama te istražuju primjenu AI-ja za interne procese.

Utjecaj eura 

Konferenciju će otvoriti panel "Hrvatsko gospodarstvo u novoj valuti: očekivanja, realnost, prognoze", na kojem će se govoriti o tome kako globalne promjene utječu na hrvatske poduzetnike, odnosno o presjeku trenutačne ekonomske situacije u Hrvatskoj u odnosu na Europu i na globalne trendove, s posebnim osvrtom na utjecaj nove valute. S druge strane, na panelu "Konkurentnost tržišta rada i deficit radne snage u eurozoni" sudionici će pokušati odgovoriti na pitanja hoće li deficit radne snage u sljedećim godinama biti ključni problem hrvatske i europske ekonomije, ali i hoće li inflacija, epidemije ili ratovi te sankcije ugrožavati gospodarstva Hrvatske i EU jednako kao deficit radne snage. 

Globalna kriza 

Pozitivne primjere održivosti u domaćem gospodarstvu u kojima smo bolji i spremniji od drugih europskih zemalja donosimo na panelu  "Energetska sigurnost Hrvatske i EU zelena tranzicija".
Pozabavit ćemo se i globalnim zbivanjima na panelu "Globalna zbivanja, prekid lanaca dobave te važnost dostupnosti i zaštite podataka". U situaciji globalne krize zbog ratnih događanja u Ukrajini kompanije se susreću sa značajnim poslovnim rizicima, izazovima i nesigurnosti. 

Osigurajte svoje mjesto na konferenciji - prijavite se ovdje, broj mjesta je ograničen. 

Programski partner konferencije je Setcor, a partneri su Fina, ENNA, Hrvatska obrtnička komora, Raiffeisenbank Hrvatska, HEP, Hrvatska gospodarska komora, HeneR energy solutions, Job Hunter, KONČAR i posao.hr

Idi na 24sata