Obavijesti

Kvaka24

'Umjetna inteligencija ima puno prednosti i može se primijeniti u svim segmentima poslovanja'

'Umjetna inteligencija ima puno prednosti i može se primijeniti u svim segmentima poslovanja'

Osim o gospodarstvu, na konferenciji će se govoriti o umjetnoj inteligenciji, koja je otvorila vrata tektonskim promjenama u poslovanju. Jedna od panelistica bit će Nikolina Klarić iz Hrvatskog Telekoma

VIDEO

Jesu li se ostvarila sva očekivanja u domaćem gospodarstvu otkad smo uveli euro, kakve su prognoze za dalje? Što je s energetskom sigurnosti? Kakvo je stanje s konkurentnosti na tržištu rada? Na ova i mnoga druga pitanja naši stručnjaci odgovorit će na trećoj biznis konferenciji platforme Kvaka24, pod nazivom “180 dana s eurom - hrvatsko gospodarstvo u eurozoni", koja će 6. lipnja biti u Hilton Garden Inn Hotelu u Zagrebu. Konferenciju organiziraju 24sata i Kvaka24, a dolazak su najavili mnogi stručnjaci iz svijeta ekonomije, makroekonomije, ekonometrije i financiranja. Konferenciju će uvodnim izlaganjem otvoriti guverner HNB-a Boris Vujčić, koji će se osvrnuti na prvih šest mjeseci eura.

Zagreb: Biznis konferencija Kvaka24

Osim o gospodarstvu, razgovarat će o umjetnoj inteligenciji, i to na panelu "Primjena AI-ja u svakodnevnom poslovanju i otvorena pitanja u EU zakonodavstvu", budući da je AI otvorio vrata tektonskim promjenama u poslovanju.

Nova tehnološka rješenja 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hoće li nas umjetna inteligencija uskoro zamijeniti na radnim mjestima? Koja nas tehnološka rješenja uskoro očekuju i koje su promjene u zakonodavstvu nužne kako bi sve funkcioniralo? Otvaramo neizbježna pitanja i donosimo uvid u primjenu umjetne inteligencije u hrvatskom gospodarstvu. Jedna od panelistica bit će Nikolina Klarić, product owner za primjenu AI-a, Hrvatski Telekom, koja kaže kako umjetna inteligencija može donijeti mnoge prednosti.


-  Primjerice, brža i efikasnija analiza podataka, poboljšanje procesa donošenja odluka, smanjenje troškova i povećanje učinkovitosti kroz automatizaciju, kao i unapređenje korisničkog iskustva i zadovoljstva naših korisnika - govori Nikolina i napominje da je umjetna inteligencija primjenjiva u gotovo svim segmentima poslovanja. U Hrvatskom Telekomu, ističe, prepoznaju te prednosti, pa su kao tržišni lider okrenuti prema novim tehnologijama te istražuju primjenu AI-ja za interne procese.

Utjecaj eura 

Konferenciju će otvoriti panel "Hrvatsko gospodarstvo u novoj valuti: očekivanja, realnost, prognoze", na kojem će se govoriti o tome kako globalne promjene utječu na hrvatske poduzetnike, odnosno o presjeku trenutačne ekonomske situacije u Hrvatskoj u odnosu na Europu i na globalne trendove, s posebnim osvrtom na utjecaj nove valute.

Zagreb: Kvaka24, panel "Poslovanje i financiranje u novom ekonomskom okruženju"

S druge strane, na panelu "Konkurentnost tržišta rada i deficit radne snage u eurozoni" sudionici će pokušati odgovoriti na pitanja hoće li deficit radne snage u sljedećim godinama biti ključni problem hrvatske i europske ekonomije, ali i hoće li inflacija, epidemije ili ratovi te sankcije ugrožavati gospodarstva Hrvatske i EU jednako kao deficit radne snage. 

Globalna kriza 

Pozitivne primjere održivosti u domaćem gospodarstvu u kojima smo bolji i spremniji od drugih europskih zemalja donosimo na panelu  "Energetska sigurnost Hrvatske i EU zelena tranzicija".
Pozabavit ćemo se i globalnim zbivanjima na panelu "Globalna zbivanja, prekid lanaca dobave te važnost dostupnosti i zaštite podataka". U situaciji globalne krize zbog ratnih događanja u Ukrajini kompanije se susreću sa značajnim poslovnim rizicima, izazovima i nesigurnosti. 

Osigurajte svoje mjesto na konferenciji - prijavite se ovdje, broj mjesta je ograničen. 

Programski partner konferencije je Setcor, a partneri su Fina, ENNA, Hrvatska obrtnička komora, Raiffeisenbank Hrvatska, HEP, Hrvatska gospodarska komora, HeneR energy solutions, Job Hunter, KONČAR i posao.hr

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Stručnjaci su složni: od eura ćemo imati još veće koristi
BIZNIS KONFERENCIJA KVAKE24 I 24SATA

Stručnjaci su složni: od eura ćemo imati još veće koristi

Snalaženje Hrvatske u novoj valuti, deficit radne snage, zelena tranzicija, umjetna inteligencije tema su o kojima su stručnjaci raspravljali na konferenciji “180 dana s eurom - hrvatsko gospodarstvo u eurozoni"

Kvaka24 još jednom je okupila brojne stručnjake: 'S eurom smo uspjeli kao društvo i ekonomija'
TREĆA BIZNIS KONFERENCIJA

Kvaka24 još jednom je okupila brojne stručnjake: 'S eurom smo uspjeli kao društvo i ekonomija'

Snalaženje Hrvatske u novoj valuti, deficit radne snage, zelena tranzicija i primjena umjetne inteligencije samo su neke od tema o kojima su stručnjaci raspravljali na Kvaki24
'Tržište raste! No, koliko mi zapravo kasnimo za jednom Njemačkom, Francuskom...'
KONFERENCIJA KVAKA 24

'Tržište raste! No, koliko mi zapravo kasnimo za jednom Njemačkom, Francuskom...'

Kako globalne promjene utječu na hrvatske poduzetnike, samo je jedno od pitanja na koja ćete dobiti odgovor od vrhunskih stručnjaka na konferenciji Kvaka 24