To je to što me zanima!

12 hotelskih dizajnerskih trikova koje bi trebali isprobati u domu

Hoteli uvijek imaju nekoliko vrsta jastuka na krevetu. Veliki četvrtasti jastuci se koristite za spavanje, a mali, tvrđi jastuci dok sjedite u krevetu i gledate televiziju ili čitate knjigu
Vidi originalni članak

Jedan od razloga zašto svi volimo putovati je i boravak u hotelima. Kreveti su uvijek lijepi, a u kupaonici se nalaze slatke male bočice sa sapunima i šamponima.

POGLEDAJTE VIDEO: Najviši luksuzni hotel na svijetu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Umjesto da zamišljate kako bi bilo lijepo živjeti u hotelskoj sobi, možete isprobati neke od istih dizajnerskih trikova koje hoteli koriste u vlastitom domu.

Ukrasi od različitih materijala

Jedna od ključnih značajki hotela koja ih čini doista ugodnima je mješavina tekstura. Moraju postojati najmanje 3 teksture: glatka, prirodna i plišana.

Možete kombinirati prostirke od kašmira sa satenskim jastucima, baršunastim materijalima i svilenim ukrasnim jastucima.

Dobro osmišljen izgled kreveta

Prema riječima poznate dizajnerice interijera Rocco Forte Hotels, Olge Polizzi, na krevetu bi trebala biti 4 jastuka: jastuci na krevetu bi trebali biti od različitih materijala i punjenja, na primjer jastuci s pahuljicama, perjem i hipoalergenski jastuci.

- Pokrivač za krevet treba postaviti tako da pokriva cijeli madrac i pada do ruba okvira kreveta, a gornji rub uz jastuke bi trebao biti zarolan. Dekorativni jastuci trebaju biti složeni na sredini gornjeg dijela kreveta - objašnjava.

Nekoliko vrsta ogledala

Što je ogledalo veće, soba izgleda prostranije. No moderni hoteli koriste ogledala kao ukras i postavljaju ih vrlo pažljivo. Poznati dizajner interijera, Nate Bersuk, kaže da 'ako ogledalo postavite preko puta prozora ili preko konzole s čak jednom svijećom koja gori, to će vam pomoći da maksimalno iskoristite svjetlo u toj prostoriji'.

Luksuzni izvori svjetlosti

Neki hoteli ne koriste slike za ukras soba, već umjesto toga koriste neobične lustere, koji nemaju samo svrhu osvjetljavati već su sami po sebi ukras. 

Bijela posteljina

Kako bi vaša spavaća soba izgledala kao hotelska soba, kupite set bijele posteljne. Hotelske sobe obično imaju posteljinu od satena ili perkala. No tkanina nije toliko važna: važnije je da su plahte prešane.

UREĐENJE INTERIJERA Savjeti kako unijeti svjetlost u dom: Zrcala, metalik detalji...

Doručak u krevetu

Ako se želite osjećati kao da živite u hotelu, razmislite o tome da nabavite mali poslužavnik za doručak. Ako niste u žurbi, ujutro doručkujte u krevetu. Osim toga, poslužavnik može biti izvrstan kuhinjski dodatak.

DODAJ SVIJETU MALO BOJE... 12 ideja kako unijeti jarke boje u dom bez da izgledaju napadno

Pahuljasti mali tepih

Mekani tepih uz krevet će vam ujutro kad ustanete pružiti osjećaj ugode. Možete kupiti nekoliko tepiha i postaviti ih na svaku od 3 strane kreveta. Zapamtite, većinu vremena ćete na njima stajati bosih nogu, pa što je mekši, to bolje.

Raznolikost jastuka

Dobri hoteli uvijek imaju nekoliko vrsta jastuka na krevetu. Na naslonu su obično složeni veliki četvrtasti jastuci. Oni stvaraju dojam ugode i koristite ih za spavanje, a druge, manje i čvršće jastuke, dok sjedite u krevetu i gledate televiziju ili čitate knjigu.

Ogrtač

Ogrtači su jedan od najpoznatijih simbola hotela. Posjetitelji ponekad čak doručkuju noseći ove ogrtače. Usput, ako želite nešto s čime ćete pamtiti svoj godišnji odmor, obično možete kupiti ogrtač iz hotela. Ili možete kupiti sličan ogrtač u trgovini. 

Zavjese od stropa do poda

Zavjese u hotelskim sobama prekrivaju cijeli prozor kako bi spriječile ulazak svjetlosti. Debeli unutarnji zastori su savršeni jer pružaju potpuni mrak tijekom noći, a čovjeku omogućuju da se dobro naspava i da ga ujutro ne probudi svjetlo dana. 

BOHO, MODERAN, SKANDINAVSKI... Na koji način vi uređujete svoj dom? Otkrijte u ovih 12 stilova

Za atmosferu bitan je i miris 

Svaki hotel ima specifični miris koji koristi u spavaćim sobama. Dobar miris je bitan i za stvaranje dobre atmosfere kod kuće.

Za svaku sobu možete koristiti eterična ulja s različitim mirisima. Za zavjese ili posteljinu možete koristiti i omekšivač s određenim mirisom, piše Brightside

Rolani ručnici

Rolani ručnici jednostavan su način za ponovno stvaranje hotelskog ambijenta kod kuće. To mogu biti mali ručnici za lice i ruke koji su u košari, ili veliki ručnici na polici u kupaonici.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nap 27.08.2021.

    Ok 👍

Komentiraj...
Vidi sve komentare