To je to što me zanima!

3D ideje za preuređenje doma: Uz ove trikove stvori novi dom

Tapete je najbolje smjestiti na manje površine iznad kreveta, iza sjedeće garniture ili u blagovaonici jer će tako podignuti i osvježiti prostor, no možete koristiti samo jednu ali na većem zidu
Vidi originalni članak

Rijetko koji detalj može preobraziti sobu kao zidne tapete. Ovaj zanimljiv trend na neko smo vrijeme zaboravili i smatrali staromodnim, no sad se budi i vraća na velika vrata.

Ako je svijet tapeta za vaš nešto sasvim novo, prvo razmislite koji je zapravo vaš stil. Ako ste romantičar u duši, probajte s nježnim cvjetnim printevima i pastelnim bojama, koje se posebno dobro snalaze iznad kreveta. Hrabriji se mogu okušati s jakim geometrijskim motivima koji će svakom prostoru dati osobnost.

Ono što svakako trebate izbjegavati su jeftini printovi na sjajnom papiru jer će izgledati nametljivo. Uložite u kvalitetan papir i vodite brigu da boja detalja nije prenaglašena - tako ćete stvoriti dojam sofisticiranosti. Kad ste odabrali uzorak koji će pričati priču o vašem prostoru, dodatnu pozornost posvetite i veličini sobe te osvjetljenju. Izaberite nekoliko printeva i probajte “živjeti” s njima barem tjedan dana, i to na način da jedan veći uzorak isprobate na glomaznom zidu.

Zapamtite da kontrast čini prostor zanimljivim, a to je najbolje postići miješanjem mat i sjajnih materijala te toplih i hladnih boja. Izražene motive i jarke boje dobro je smjestiti na manje površine jer privlače pozornost, a odlučite li cijelu manju sobu presvući u tapete, izaberite one s mnogo detalja jer u ovom slučaju neće dodatno smanjiti prostor. Važno je odabrati svjetlije tonove, dok veći prostori dobro podnose i tapete tamnijih boja. Kako bi se postigao efektan dojam, obložite samo one zidove ili dijelove zidova koje želite naglasiti.

Odabirom boja povežite prostor

Da bi se postigla što bolja povezanost u cijelom interijeru, okolne zidove koji nisu pokriveni tapetom obojite u jednu od sastavnih boja tapete. Treba znati da tapeta naglašava onaj dio prostorije koji želimo da bude najizraženiji u interijeru. Fototapete dobar su izbor za dnevni borovak ili blagavaonicu, no u spavaću sobu dobrodošle su isključivo mirnije boje i motivi.

Naručite svoj podni svemir

Tapete će se sjajno uklopiti u dom uređen starim drvenim namještajem.

Želite li pokazati svoju ekstravagantnu stranu, tapete postavite na pod u blagavaonici, ali pripazite na uputstva i smjernice proizvođača. Mogu se kupiti na www.aliexpress.com, wallmuralshop.com po cijeni od 200 do 350 kuna.

Isprobajte tapetu na samo jednom većem zidu

Bilo da su geometrijskog ili cvjetnog uzorka, a može i na prugice, tapete će trenutačno udahnuti retroduh u vaš dom. Za početak, njima možete oblijepiti samo jedan, istaknuti zid, a ostale obojite tako da se slažu s dominantnom bojom tapeta. Za retrougođaj poigrajte se s uzorcima i bojama.

Od uzoraka najjednostavnije su točkice ili pruge, a među najpopularnijim retrobojama su senf žuta, limeta zelena, tirkizna, ružičasta, žarkocrvena, narančasta, svijetloplava ili svijetlosmeđa. Možete kombinirate više uzoraka, ali ne u velikoj sobi.
 

Neka tapete pričaju priču o prostoru

Jednobojan, prazan zid idealan je za igre rasvjetom i uzorcima. Odaberite idealnu poziciju za tapetu i pobrinite se da bude u skladu s prostorom. Kupaonicu osvježite, boravak oživite, a sobe smirite.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Der Kommissar 26.11.2016.

    Kao i sve, dobro izgleda na fotomontaži. Kad je isprintano na papir i zaljepljeno vidi se s kilometra da je fake.

  • montello 25.11.2016.

    pogled na more zakon

  • Cukrena 25.11.2016.

    Ova zadnja, soba s ''pogledom'' na more je predivna...

Komentiraj...
Vidi sve komentare