To je to što me zanima!

4 recepta: Pripremite za svog dlakavog ljubimca fine keksiće

Ako vam je dosta kupovanja skupih poslastica za vašeg psa, onda je vrijeme da napravite jeftiniju i ukusniju verziju. Ove poslastice su jednostavne su za napraviti i zdravije su od kupovnih
Vidi originalni članak

Kuhanje može dobro djelovati na vaše mentalno zdravlje, a dijeljenje hrane s onima koje volimo nam pruža zadovoljstvo - bilo da se radi o ljudima ili četveronožnim ljubimcima. Ako ste već imali priliku iskušati se u izradi keksa, zašto ne biste isprobali ove recepte za keksiće prilagođene psima? Vaš četveronožni ljubimac će vam biti zahvalan.

POGLEDAJTE VIDEO: Srna i pas najbolji prijatelji

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Keksići s jagodama i zobi

Sastojci:

  • 90 g valjane zobi
  • 1 jaje
  • 1/2 jabuke
  • Prstohvat cimeta
  • Po potrebi malo vode

OD SAMO 2 SASTOJKA Domaću mast od nevena je lako napraviti, a odlična je za kožne probleme i regeneraciju tkiva

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 160 °C stupnjeva.
  2. Zob, jaje i cimet pomiješajte u posudi i dobro zamiješajte.
  3. Smjesa je gotova kad postane ljepljive konzistencije - dodajte malo vode ako je smjesa previše suha.
  4. Pola jabuke narežite na kriškice.
  5. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
  6. Smjesu oblikujte u okrugle oblike keksa i poravnajte ih na papir za pečenje.
  7. U sredinu svakog biskvita stavite kockicu jabuke.
  8. Pecite 20 min.
  9. Nakon što se keksi ohlade, čuvajte ih u hermetički zatvorenoj posudi do 7 dana ili u zamrzivaču do 3 mjeseca.

Keksići sa špinatom i slaninom

Sastojci:

  • 50 g kuhanog špinata (smrznuti isto može)
  • 50 g nemasne slanine, narezane na kockice
  • 135 g rižinog brašna (kokosovo ili integralno brašno isto može)
  • 1 jaje
  • zdjela za miješanje
  • lim za pečenje

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 170°C stupnjeva.
  2. Dodajte sve sastojke u zdjelu i dobro promiješajte.
  3. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
  4. Vlažnim rukama razvaljajte tijesto u kuglice i poravnajte u oblike keksa.
  5. Stavite kekse na lim i pecite oko 20 minuta.
  6. Kad se ohladi, čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do 5 dana ili u zamrzivaču do 3 mjeseca.

NIZ POGODNOSTI Odrastanje uz ljubimca: Manji je rizik za alergije i dijete će biti aktivnije od svojih vršnjaka

Keksi od cikle i sira

Sastojci:

  • 150 g kuhane cikle, narezane
  • 275 g glatkog brašna, plus mala količina za radnu površinu
  • pola žličice praška za pecivo
  • pola žličice sode bikarbone
  • 200 g margarina (biljni, da nije na mliječnoj bazi)
  • 200 g naribanog sira cheddara 
  • Rezač za kolačiće u obliku kosti

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 160 °C stupnjeva (ventilator) i obložite dva kalupa papirom za pečenje.
  2. Stavite ciklu u blender i miksajte dok ne postane glatka.
  3. Dodajte sve preostale sastojke i miksajte dok se ne sjedine.
  4. Pospite radnu površinu s malo brašna i mijesite smjesu dok ne dobijete kompaktno tijesto.
  5. Razvaljajte tijesto na 1,5 cm debljine i izrežite oblike pomoću rezača za kolačiće.
  6. Oblike tijesta stavite na pripremljene posude za pečenje i pecite 1 sat ili dok ne postanu zlatni, a zatim ostavite da se ohlade na rešetki.
  7. Kekse čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi do 5 dana ili zamrznite do 3 mjeseca.

DOBRA HRANA Starinski recept koji su voljele naše bake: Fina jetrena pečenka

Kolačići od zobi od jabuke, brusnice i maslaca od kikirikija

Sastojci:

  • 165 g kokosovog brašna, plus dodatna količina za radnu površinu
  • 40 g zobene kaše
  • 25 g isušenog kokosa
  • 40 g suhih brusnica, nasjeckanih
  • 40 g suhe jabuke, nasjeckane na male komadiće
  • 1 žlica mljevenog cimeta
  • 4 žlice maslaca od kikirikija bez ksilitola
  • 3 jaja, umućena
  • Rezači za kolačiće

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 140 °C stupnjeva (ventilator) i obložite dva pleha papirom za pečenje.
  2. Brašno, zob, kokos, brusnice, jabuku i cimet stavite u blender i miksajte dok se sve ne usitni.
  3. Dodajte maslac od kikirikija, jaja i 6 žlica vode te opet miksajte dok se smjesa ne sjedini u tijesto.
  4. Radnu površinu posipajte s malo kokosovog brašna.
  5. Lagano umijesite tijesto, a zatim ga razvaljajte na 1,5 cm debljine.
  6. Izrežite oblike pomoću kalupa u obliku kosti, šape ili koji već imate kod kuće, te ih položite u pripremljene posude za pečenje.
  7. Pecite u zagrijanoj pećnici 30-35 minuta ili dok lagano ne porumene.
  8. Prebacite ih na žičanu rešetku da se ohlade.
  9. Čuvajte kolačiće u hermetički zatvorenoj posudi do 3 dana ili zamrznite do 3 mjeseca.
Idi na 24sata

Komentari 1

  • max2017 03.10.2021.

    i onda djeca pojedu pesu poslastice......

Komentiraj...
Vidi sve komentare