To je to što me zanima!

5 brzinskih recepata s tunom: Za fantastičan i slastan ručak

Tuna je riba koju naš kardiovaskularni sustav stvarno voli jer spada među ribe bogate 'dobrim', omega 3 kiselinama. A od konzerve tune se može, uz još par sastojaka i ideja, napraviti odličan obrok
Vidi originalni članak

Avokado punjen tunom, slaninom i majonezom 

Sastojci:

2 kriške slanine, narezane na kockice
2 žlice majoneze
1/2 žličice balzamičnog octa
prstohvat češnjaka u prahu
prstohvat crnog papra
1 luk, izrezan na kockice
Tuna iz konzerve ocijeđena
1/8 žličice Sriracha vrućeg umaka
1 veliki zreli avokado

Priprema:

Slaninu pirjajte u manjoj tavi za prženje na srednje jakoj vatri dok ne postane hrskava, oko 8 minuta. Žlicom prebacite na tanjur na kojem je papirnatim ručnikom da iscuri mast. U zdjeli umutite 1 žlicu majoneze, ocat, prstohvat češnjaka u prahu i crnog papra. Dodajte tunu.

U maloj zdjeli umutite preostalu 1 žlicu majoneze i Sriracha umak.
Izrežite avokado na pola po dužini; ukloniti sjemenke. Napravite rupu u polovici avokada i napunite sa smjesom s tunjevinom. Pospite preko slaninom i dodajte majonezu i umak.  

OD LISNATOG TIJESTA Najjednostavniji i najbrži kolač ikad: Pletenica sa čokoladom

Ljetne šarene rolice od kupusa

Sastojci za 4 osobe:

6 velikih listova kupusa
4 srednje mrkve, nasjeckane na sitno ili izribane
2 kuhane repe
2 sirove repe
2 mlada luka, narezana
4 srednje rotkvice, narezane
1 konzerva tune ili 1 konzerva slanutka
1 žlica senfa
1 žlica sriracha umaka
2 žlica jogurta 
Sol i papar po želji

Priprema:

U zdjeli srednje veličine pomiješajte tunu (ili slanutak) sa senfom, sriracha umakom, jogurtom, soli i paprom. Zdjelu ostavite u hladnjaku dok pripremate ostale povrće. Nasjeckajte mrkvu, repe, zeleni luk, rotkvice i dva lista kupusa
Ostale listove kupusa prepolovite i uklonite stabljiku. Dodajte povrće i tunu u svaku polovicu lista kupusa, a zatim ga čvrsto zarolajte.

Omlet s tunjevinom i brusnicom

Sastojci:

1 tunjevina iz konzerve 
3 žlice majoneze
1/4 šalice brusnica
4 jaja za omlet
kruh
sol i papar, po želji

Priprema:

Napravite omlet od jaja, ali nemojte ga miješati već ga ispecite kao palačinku. Izmiješajte sve sastojke u posudi i dodajte sol i papar po ukusu. Žlicu smjese stavite na omlet i zarolajte. Po želji dodajte salatu, rajčicu ili bilo koje svježe povrće. 

Brodići od tikvica s tunom i povrćem

Sastojci:

4 srednje tikvice
20 okruglih krekera, zgnječenih
1–2  šalice nasjeckanog oštrog cheddar sira
1/2 šalice sjemenki i kockice rajčice
1/4 šalice narezanog crvenog luka
1 žličica svježeg mljevenog češnjaka
1 konzerva tune bez tekućine
1/4 žličice svježeg mljevenog crnog papra (više ili manje, po ukusu)

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 100 Celzijevaca. Tikvice isperite i osušite. Svaku tikvicu prepolovite po dužini, a sredinu izdubite sa žlicom. Grubo nasjeckajte kašu i prebacite u srednju zdjelu.

Brodiće od tikvica stavite na veliki lim za pečenje koji je već premazan da se ne lijepi i pecite 10 minuta. Dok se tikvice peku, dodajte šalicu sa sirom i  preostale sastojke kaše od tikvica. Dobro promiješajte da se sjedini.

Ravnomjerno rasporedite smjesu. Pospite vrhove sa preostalim sirom. Pecite još 10 minuta, ili dok se sir se rastopi.

TAJNA DUGOVJEČNOSTI Profesor Longo: 'Ova hrana će vas pomladiti i produljiti život'

Pašteta od tunjevine

Sastojci:

2 konzerve tune, isprane s vodom
1/4 šalice sitno narezane mrkve
1/4 šalice fino narezanog celera
2 žlice sitno narezanog crvenog luka
1 žlica svježe korice limuna
2 žlice svježeg limunovog soka
2 žlice svježe nasjeckanog peršina
4 žlice majoneze
1/8 žličice ulja
1/8 žličice svježe mljevene paprike

1/2 šalice kapara

Priprema:

Tunu stavite u srednju zdjelu i usitnite s vilicom ili sa štapnim mikserom dok ju skroz ne zdrobite. Dodajte mrkvu, celer, luk, limunovu koricu, sok, peršin i majonezu. Promiješajte rukom ili s mikserom da se smjesa dobro sjedini. 

Začinite sa soli i sa paprom. Poslužite odmah ili pokrijte i čuvajte u hladnjaku do četiri dana.

POGLEDAJTE NOVI SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 01.10.2019.

    Svježu ne volim...Ali onu konzerviranu rado koristim za punjene paprike umjesto mesa, mogu se od nje praviti i šnicle, puniti paradajz...uz ostalu klasiku kao što je pizza, sendvič, slane pite...itd...

  • 01.10.2019.

    Mozete li molim vas barem malo urediti clanak? Ovo je zasu za citati...

  • 01.10.2019.

    tuna je najbolja riba

Komentiraj...
Vidi sve komentare