To je to što me zanima!

5 jela u kojima je limun zvijezda

Postoje razni odlični recepti koji koriste limun, od slanih do slatkih poslastica poput limunovog kolača, limunove torte, riže s limunom i još mnogo toga
Vidi originalni članak

Tjestenina s limunovim sokom

Odaberite koju ćete tjesteninu koristiti, špagete ili penne i napravite ukusni umak koristeći limunov sok. Osim toga, tjestenini možete dodati i nekoliko dodataka koji odlično odgovaraju uz umak od limunovog soka poput pesta, bosiljka, Mozzarelle, rajčica i slično. 

POGLEDAJTE VIDEO:
Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Piletina na žaru

Još jedno glavno jelo koje se može napraviti s limunom je piletina sa žara. Napravite marinadu za piletinu od limuna i začina, pustite neka odstoji i bacite meso na žar. Ako ne želite koristiti marinadu kada je meso gotovo, pokapajte limunovog soka po piletini. 

Torta od limuna

Ova ukusna i osvježavajuća slastica idealna je za ljetne i vruće dane. Ovu voćnu tortu možete poslužiti sa sladoledom od vanilije ili joj možete dodati voće.

Tart od limuna

Ukusno i mekano tijesto, kremasti i osvježavajući nadjev - tako možemo opisati ovu divotu, tart od limuna. Ova bogata i osvježavajuća pita odličan je izbor za desert uz kavu. 

Rižoto s limunom

Za aromatičnu rižu na indijski način najbolje je upotrijebiti basmati - zrna se neće zalijepiti, već će lijepo ostati svako za sebe. Možete napraviti ovaj super brzi i lagani recept s koricom limuna, korijanderom i kikirikijem ili indijskim oraščićem. Umjesto indijskih oraščića, za pripremu ovog jela možete upotrijebiti i pržene lješnjake ili bademe, piše Pink Villa.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • nap 28.06.2021.

    Tortu od limuna volim i nema di soka od limuna gasi zed

  • 28.06.2021.

    Probao sam limun koristiti tijekom s...a, nije bilo fantazija

  • eho_ 28.06.2021.

    Sve što je sa limunom je fantazija 😃😍🍋

Komentiraj...
Vidi sve komentare