To je to što me zanima!

5 namirnica koje ne smijete jesti ako želite fit i ravan trbuh

Vježbanje će pomoći u mršavljenju i izgraditi mišiće, no ako želite imati ravan trbuh važno je izbjegavati ove namirnice. One dokazano nakupljaju mast na abdomenu
Vidi originalni članak

Želite li ravan trbuh, a pogotovo vidljive mišiće i popularni "six pack" važno je i što jedete. Vježbanje će vam osigurati mišiće, ali ako se nezdravo hranite teže ćete postići ono čemu težite. 
Ova hrana odmaže vam u tome i ako želite ultimativno ravan trbuh s pločicama, izbacite je iz svog menija. 

1. Rafinirane žitarice

Riječ je o tzv. bijelim žitaricama - bijeloj riži, bijelom kruhu i bijeloj tjestenini. Zamijenite ih sa smeđom rižom, integralnim kruhom i tjesteninom, ili ponekad umjesto tjestenine odaberite zdravu kvinoju.

Istraživači s Državnog sveučilišta Pennsylvania otkrili su da su oni koji su jeli cjelovite žitarice plus svježe voće, povrće, niskomasne mliječne proizvode i proteine, izgubili više masti na abdominalnom području, u usporedbi s grupom koja je također jela zdravo, ali je jela rafinirane žitarice.

2. Krumpir

Ova se namirnica najviše povezuje s debljanjem. Velika studija koja je 20 godina pratila 120.000 ljudi otkrila je da su oni koji su se najviše debljali najviše i jeli krumpir.

3. Crveno i prerađeno meso

Dokazano deblja, teže je za preraditi i preporučuje se izbjegavati ako želite smršavjeti.

4. Slatke kreme

Dodaju ekstra kalorije u malim dozama, a sadrže trans masti koje su vrlo štetne. Izbjegavajte šlag, kreme na bazi vrhnja, dodatne kreme na muffinima i sl. One su dokazano krivac za nakupljanje masti na trbuhu. 

5. Dijetalni sokovi

Britanska studija otkrila je da ljudi, koji su pili dijetalna gazirana pića, nakupili tri puta više abdominalne masti u razdoblju od devet godina u usporedbi s onima koji ih nisu pili. 

Umjetna sladila - saharin, aspartam i sukraloza čine inzulinski otpor slabijim zbog čega tijelo lošije reagira i probavlja glukozu, a to vodi nakupljanju kilograma.

Idi na 24sata

Komentari 159

  • Toliko.o.Tome 05.07.2016.

    Neidem u Teretanu! Jedem samo masnu hranu! Pijem, pušim kao Turčin, sam cu sebi da se skurcim! :)

  • Slaven2404 03.07.2016.

    Studije su dokazale da oni sto ne jedu, umru puno gladniji od obih sto jedu. Ako zelite ravan i sexy trbuh, ne jedite nista.. samo tako cete maximirati gubitak kalorija bez unosa novih... budi sexy... gladan ali sexy.. jer samo to je bitno... svi ostali sladoled u ruke i ajmo plazaaaaaaa

  • Mika75 02.07.2016.

    Najbolje da ne jedem ništa onda..sigurno bi dalo rezultata

Komentiraj...
Vidi sve komentare