To je to što me zanima!

5 razloga zašto je dobro imati videonadzor u svom domu

S napretkom tehnologije i smanjenjem cijena kamera, nadzorni sustavi su postali uobičajena opcija za kućanstva. Prije samo jedno desetljeće bili su visoka tehnologija dostupna samo milijunašima
Vidi originalni članak

Oprema za videonadzor u prošlosti je najviše bila sustav zaštite koji su koristile tvrtke i dućani kako bi mogli na djelu uhvatite zaposlenike koji kradu ili pljačkaše. Danas sve više ljudi želi iskoristiti pogodnost i dostupnost videokamera kako bi osigurali svoj pametan dom. Postoji mnogo razloga zašto bi netko želio staviti videonadzor, a mi vam otkrivamo 5 najvažnijih:

1. Osjećajte se sigurno i mirno spavajte

Svi su nekad pomislili da je moguće da će baš njih opljačkati. Pogotovo kad ostavljaju dom na duže vrijeme i odlaze na godišnji odmor. Godišnji odmor nije pravi odmor ako se ne možete u potpunosti opustiti. A videonadzor ili čak livestreaming iz vašeg prostora omogućit će vam bezbrižnost. Gdje god se nalazili.

2. Pomaže spriječiti i umanjiti katastrofe

Kada idete provjeriti što se događa u vašem domu i primijetite da je prozor u dnevnom boravku slomljen, možete pogledati snimku i vidjeti: a) da su djeca koja se igraju u parkiću ispred vaše kuće ili zgrade, slučajno malo jače bacila loptu koja je pogodila baš vaš prozor ili b) da je poznata osoba problematičnog karaktera upravo bacila Molotovljev koktel u vaš stan i postoji velika mogućnost da će izbiti požar. Hitan poziv vatrogascima riješit će stvar. Dobro, drugi primjer je malo ekstreman, ali ako ste u mogućnosti vidjeti male probleme, možete spriječiti njihovo pretvaranje u velike probleme. 

3. Ako je potrebno, možete provjeriti što vaše dijete radi

Počeli su ljetni praznici i, ako nemate druge opcije, morate ostaviti svoje najveće blago samo doma. Kamera u takvim slučajevima zasigurno pomaže kako bi bili sigurni da je dijete u redu. Ista stvar je i s tetama čuvalicama i dadiljama. Neki roditelji nikada ne mogu biti u potpunosti uvjereni da je sve u redu, osim ako imaju direktan pogled na svoju djecu. Kameru je odgovor ako niste sigurni u osobu kojoj ste povjerili dijete. Možete pratiti što se događa s mobitela, tableta ili laptopa, čak ako ste i kilometrima daleko

4. Kamera se automatski pali i pohranjuje snimke

Većina kamera ima opciju noćnog snimanja koja se automatski pali pri niskoj razini svjetlosti. Kvalitetu videa i slike je moguće podesiti na nisku ili visoku rezoluciju. Sve snimke ostaju pohranjene pa možete i kasnije provjeriti zašto se kamera upalila. Sve što je kamera snimila možete preuzeti na računalo ili hard disk kako bi oslobodili prostor za pohranu novih snimki, a opet imali potpuno kontrolu nad događajima u svom domu.

5. Jednostavno: puno je bolje imati videonadzor nego nemati

 Video nadzor omogućuje vam da točno znate je li vaš pas 'pojeo' tu papuču ili ne. Kamere za nadzor daju vam šesto čulo: znate što se događa i kad su vaše oči, uši, nos, usta i ruke predaleko. Bez obzira spašavaju li vam život ili imovinu ili vam jednostavno daju osjećaj mira i sigurnosti, jednostavno je bolje imati videonadzor nego ga nemati.  

Upravljaj svojim domom na daljinu i živi bez stresa i panike. Kada brineš o domu, djeci, kućnim ljubimcima ili starijim osobama iz obitelji, dobro je imati jednu brigu manje. Iskon.Smarthome ti donosi upravo to - pametan odabir za sve brižne. Uz senzor pokreta i kameru provjeri je li dijete sretno stiglo doma iz škole; gašenjem pametne utičnice budi siguran da pegla (i stan) zaista ne gore ili provjeri grize li Floki tvoje nove cipele kad je sam doma.

Idi na 24sata