To je to što me zanima!

5 trikova kako da sijeda kosa bude meka, sjajna i njegovana

Ako ste se odlučili za sijede vlasi, jednostavnom, ali nužnom promjenom rutine možete postići besprijekoran izgled kose. Uz nekoliko savjeta oporavite prirodne pramenove i ponovno zablistajte
Vidi originalni članak

Promjena rutine može biti dobra stvar ako se odlučite na sjajne sijede vlasi. Odluka o puštanju sijede prirodne kose, osnažujuće je iskustvo. Salonska bojanja, briga o oporavku vlasi i korijena te oštećenja izazvana bojama možda su vas natjerali da priuštite malo odmora vašoj kosi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Umjesto sve te 'muke', možete imati prekrasne prirodne pramenove i pojednostavljen raspored održavanja. Ali ako mislite da se jednostavno možete vratiti na prirodni režim njege kose - i nije baš tako.

Sijeda kosa zahtijeva jedinstvenu rutinu kako bi ostala zdrava, mekana i sjajna. Najbolja i najprirodnija boja za kosu je moguća uz nekoliko trikova.

Evo nekoliko savjeta za postizanje sjajnih sijedih pramenova.

1. Koristite hidratantni šampon i regenerator

Sijeda kosa zahtijeva drugačiji režim šamponiranja i regeneratora od potpuno pigmentiranih pramenova. Iako ste možda jednom odabrali proizvode na temelju jedinstvenih potreba vaše kose - na primjer, volumen ili protiv kovrčanja - vjerojatno ćete se htjeti prebaciti na nešto što joj može dodati vlažnost.

MALO RETRO INSPIRACIJE Vintage frizura 'Victory roll': Velike kovrče visoko iznad čela

- Sijeda kosa ima tendenciju da izgubi vlažnost jer folikul dlake proizvodi manje sebuma kako starimo, što rezultira sušom i grubljom teksturom - kaže Gregory Patterson, frizer slavnih i stručnjak. Zbog toga se uvijek preporučuju hidratantni i omekšavajući šamponi i regeneratori.

2. Šampon za korekciju boje

Kosa sijedi kada izgubi svoj pigment. A kad izgubi pigment, lako će promijeniti boju.

- Zamislite bijelu majicu kratkih rukava, što je više nosite, postaje manje svježa i čista - kaže stručnjakinja Brandie Devillier, navodeći kako se ista stvar događa s našom sijedom kosom.

Onečišćenje, tvrda voda pa čak i previše sunca mogu uzrokovati da postane blijeda.

- Da biste to preokrenuli, koristite šampon za korekciju boje nekoliko puta tjedno. Najbolji je ljubičasti. Budući da je suprotna žutoj boji na kotaču boja, može pomoći da sijeda kosa ne požuti i omogućiti bijeloj kosi da ostane bijela i živahna - kaže Cindy Marcus, profesionalna frizerka u Las Vegasu.

Ljubičasti regenerator također može pomoći ovom procesu i svakako slijedite upute na boci.

3. Njegujte svoje vlasište

Zdravo vlasište znači zdrava kosa.

- Kosa raste iz folikula dlake prema van, stoga je njegovanje vlasišta i korijena jednako važno kao i kosa koju vidite - kaže Patterson.

Jedna od njegovih omiljenih vrsta proizvoda je piling za vlasište.

- Ovo pomaže stanicama kože da se preokrenu i pomaže da koža vlasišta ostane opuštena - kaže. 

Njegova druga omiljena vrsta proizvoda je ulje za vlasište.

- Kako starimo, proizvodimo manje sebuma ili masnoće, od čega kosa prirodno dobiva zaštitu i hidrataciju - objašnjava.

Dakle, kad ga izgubimo, prema Pattersonu, moramo ga zamijeniti - da bi kosa zadržala 'mladenački' sjaj i teksturu. On predlaže da svaki dan umasirate nekoliko kapi u vlasište. Ujutro upotrijebite četku s prirodnim vlaknima kako biste nanijeli proizvod po sredini i vrhovima kose kako biste oponašali prirodnu zaštitu sebuma vlasišta.

UOČI ODMORA Prije godišnjeg skratite vrhove, te ponesite ulja za njegu kose

4. Dodajte sjaj

- Razmišljajte o ovome kao o prozirnom laku za svoju manikuru ili sjajilu za usne za vaš ruž - kaže Patterson.

Srećom, sjajilo možete nanijeti i kod kuće. 

5. Perite kosu rjeđe

Sijeda kosa obično je suša i lomljivija od potpuno pigmentiranih pramenova, a često pranje može pogoršati problem.

- Naša kosa treba prirodna ulja koja proizvodi naše vlasište, kako bi izgledala sjajna i zdrava - kaže Marcus. Previše pranja može lišiti kosu ovih eteričnih ulja.

Većina ljudi sa sijedom kosom može se izvući s pranjem kose jednom ili dvaput tjedno - ako vam je kosa izrazito tanka, Marcus savjetuje pranje najviše svaki drugi dan, prenosi Best Life.

MORSKE SIRENE Igra kosom: Napravite zabavne frizure s trakama i perlama

 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • 20.07.2022.

    Još uvijek su mi posebni i mnogo ljepši muškarci sa srebrenom kosom, nego žene.

Komentiraj...
Vidi sve komentare