To je to što me zanima!

6 super recepata s krumpirima koje naprosto morate isprobati

Obožavatelji krumpira znaju da nema lošeg načina za njegovu pripremu, no ako su vam dosadili tradicionalni recepti, iskušajte nove i zanimljive načine pripreme ukusnih krumpira - bilo kao grickalice ili glavno jelo
Vidi originalni članak

Krumpir je jedna od najsvestranijih namirnica na svijetu, a topao, ukusan i bogat ugljikohidratima za mnoge je definicija 'hrane za utjehu'.

Pogledajte video: Što s proklijalim krumpirom?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tornado krumpir

Uzmite štapić za ražnjiće i njime probodite sirovi krumpir. Potom s nožem izrezbarite krumpir ukrug te ga razdvojite u spiralu. Premažite s otopljenim maslacem te potom začinite mješavinom parmezana, papra, češnjaka, paprike te soli te pospite po krumpiru žlicom. Potom krumpir na štapiću ispecite u pećnici na oko pola sata.

Krumpir punjen brokulom i sirom

Uzmite tri veća krumpira te ih izbodite vilicom kako bi na njima napravili rupe. Potom ih obilno zalijte maslinovim uljem i posolite krupnom morskom soli. Stavite ih u pećnicu na sat vremena. Kad su gotovi zarežite koru i žlicom izdubite unutrašnjost. Taj krumpir pomiješajte sa tvrdim sirom, kremastim sirom, brokulom, soli, malo papra i mlijeka te time napunite krumpire, pospite s još malo sira i zapecite još 30 minuta.

Drugačiji pečeni krumpir

Pažljivo isjeckajte krumpir (pogledajte kako u videu ispod) i stavite ga u posudu za pečenje i ispecite oko pola sata. Potom ga prelijte smjesom otopljenog maslaca, češnjaka, soli i papra te stavite ponovno peći. Nakon toga ga izvadite i pospite mozzarellom te parmezanom i još malo zapecite.

ISKUSNI ZNAJU Hrana koja rashlađuje: Spasit će vas tijekom velikih vrućina ljeti

Pečeni krumpir s češnjakom i parmezanom

Nasjeckajte krumpir te ga začinite maslinovim uljem, soli, češnjakom u prahu, talijanskom mješavinom začina i crvenom paprikom. Krumpir rasporedite po alu foliji na protvanu i pecite oko pola sata. Nakon toga ga izvadite i začinite s parmezanom, paprom te još malo zapecite. Posipajte svježim peršinom i uživajte u okusu.

Hrskavi tacosi

Ogulite krumpir i narežite na kockice te skuhajte. Kuhani krumpir izmiješajte s vrhnjem, svježim češnjakom, kimom i origanom. Tom smjesom napunite mini tortilje te ispržite na ulju.

RECEPT Savršenstvo: Sladoled od dinje

Njoki s kaduljom

Skuhajte krumpire s korom te je nakon kuhanja ogulite. Izgnječite krumpir i pomiješajte s jajem i brašnom te napravite mini njoke uz pomoć vilice. Skuhajte ih te nakon kuhanja popržite na malo zagrijanog maslaca i svježe kadulje.

Pogledajte video:

Idi na 24sata

Komentari 1

  • realista 7 29.07.2020.

    ne moramo

Komentiraj...
Vidi sve komentare