To je to što me zanima!

7 prijateljica odlučile su skupa ostarjeti: Kupile su veliku vilu u kojoj će sve zajedno živjeti

Na jednom od obližnjih polja prijateljice su dale napraviti i paviljon za ispijanje čaja budući da to sve jako vole i smatraju da će biti idealno mjesto za provođenje vrućih ljetnih večeri
Vidi originalni članak

Ovo je odlična ideja za sve one koji su slobodni, nemaju djecu, a svoju starost žele s nekime podijeliti. Naime, u početku je ovim prijateljicama ideja o zajedničkom životu u mirovini bila šala, ali s vremenom žene su je odlučile pretvoriti u stvarnost smatrajući da žene ne bi trebale čekati starost da vide kako i gdje će živjeti u mirovini.

POGLEDAJTE VIDEO: Plutajuće kuće

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jedna od prijateljica je 2008. godine u prolazu vidjela poluzavršenu kuću od 700 kvadrata, pitala vlasnike za cijenu i šala je odjednom postala realna mogućnost. Sedam prijateljica je zajedno skupilo novac - i kuća je postala njihova.

Renovacija i uređenje kuće, smještene u prigradskom selu izvan Guangzhoua, koštala je oko 3,7 milijuna kuna (580.000 dolara) te je postalo njihovo savršeno mjesto za provođenje kasnih godina. 

Moderna, trokatna kuća ima zajednički stambeni prostor u prizemlju i privatne spavaće sobe na katu. Boravak je napravljen u staklu i pruža pogled na okolna rižina polja. Namještaj i dio ukrasa su nabavile u Indiji i Maroku. 

Okružena je rižinim poljima, a do nje se može doći samo preko mosta od bambusa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Na jednom od obližnjih polja prijateljice su dale napraviti i paviljon za ispijanje čaja budući da to sve jako vole i smatraju da će biti idealno mjesto za provođenje vrućih ljetnih večeri. 

Žene su se dogovorile da svaka od njih nauči korisnu vještinu, poput kuhanja, vrtlarenja ili tradicionalne kineske medicine kako bi maksimalne doprinijele zajedničkom životu jednom kad odu u mirovinu.

 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • Perry Cox 04.07.2023.

    Super ideja

  • liliZG2.0 03.07.2023.

    odlično

  • beba maza 03.07.2023.

    Svaka čast . Kako divno prijateljstvo . :-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare