To je to što me zanima!

Abeceda kuhinjskih trikova štedi živce, vrijeme i novac

Držite li kukuruz u zamrzivaču, mnogo više će se raspucati i bit će odlična okusa, a jak miris mesa, osobito divljači u umacima, ublažava džem
Vidi originalni članak

Aluminijska folija
Tupe kuhinjske ili vrtne škare naoštrit će aluminijska folija. Deset slojeva malih komada folije naslažite jedan na drugi i prođite škarama nekoliko puta.

Bjelanjak
Da bi se od bjelanjka napravio dovoljno čvrst snijeg, dodaje se malo gustina i nekoliko kapi limuna. Tako će biti rahlije.

Cvjetača
Da tijekom kuhanja cvjetača ne bi promijenila boju, vodi se može dodati malo mlijeka. No pritom valja biti oprezan jer brzo kipi.

Čokolada
Otapate li čokoladu, stavite je u suhu posudu jer se u suprotnom može zgusnuti i postati žilava.

Ćevapi
Da masnoća ne bi prskala pri pečenju, pospite je s malo soli.

Deglaziranje
Dodavanjem vina ili temeljca u posudu u kojoj se peklo meso ili riba dobiva se podloga za umak.

Đumbir
Oguljen korijen đumbira u hladnjaku dulje će trajati potopljen u prošek.

Džem
Jak miris mesa, osobito divljači u umacima, ublažava džem od brusnica te ribizla ili kompot uz dodavanje kiselog vrhnja.

Ementaler
Sir za pripremu gratiniranih jela ili nabujaka mora sadržavati puno masnoća kako bi se mogao brzo rastopiti. Zato najbolje odgovaraju ementaler i grojer.

Feferoni
Ulje od feferona odličan je začin za salate. Odrežite peteljke i složite u staklenku, zalijte maslinovim uljem te dodajte začine.

Glazura
Glazura će biti sjajna ako se kolač premaže prokuhanim pekmezom od marelica.

Hladnjak
Protiv neugodnih mirisa stavite posudu sa sodom bikarbonom.

Inćuni
Za “finger food” marinirane filete omotajte oko maslina, probodite čačkalicom, ukrasite koprom i prelijte limunom.

Jabuke
Sok od jabuka neće potamniti ako se u njega iscijedi limunov sok. To vrijedi i za narezane jabuke ili kruške.

Kokice
Držite li kukuruz u zamrzivaču, više će se raspucati i bit će odlična okusa.

NASTAVAK

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare