To je to što me zanima!

Adidas će napraviti 11 milijuna tenisica od plastike iz oceana

Ekološki prihvatljive tenisice dostupne su od 2017. godine, a za njima je poludio čitav svijet pa Adidas dvije godine kasnije želi udeseterotručiti proizvodnju tenisica od plastike s plaža
Vidi originalni članak

Od 2015. godine, Adidas se udružio s ekološkim stručnjacima 'Parley for the Oceans' kako bi kreirao liniju obuće i odjeće koja čisti ocean - napravljena je od plastičnog otpada s plaže prije nego otpad zagadi ocean. Adidas x Parley kolekcija je iznimno uspješna i nastavlja rasti.

Kupci obožavaju ove ekološki prihvatljive tenisice pa je Adidas spreman povećati proizvodnju 2019. godine.

- Osim izgleda, funkcionalnosti i kvalitete proizvoda, našim kupcima nudimo stvarnu dodatnu vrijednost jer svaki od Adidasovih proizvoda izrađenih od reciklirane plastike daje mali doprinos u očuvanju naših oceana. Nakon milijun proizvedenih pari tenisica u 2017., pet milijuna u 2018., u 2019. godini planiramo proizvesti 11 milijuna pari tenisica od reciklirane plastike iz oceana  - rekao je Eric Liedtke, član izvršnog odbora Adidasa.

Ne samo da su Parley tenisice održive, već su i moderne. Trenutno je dostupno nekoliko modela, a cijene se kreću od tisuću do 1500 kuna. Unatoč cijeni, ljudi ovim tenisicama daju visoke ocijene. Primjerice, Parley Ultraboost ima preko 1200 recenzija i visoku ocjenu na web stranici Run Repeat gdje se ocjenjuju tenisice za trčanje. Posebno se ističe udobnost pri trčanju i raznolikost dostupnih boja.

'TO JE VRH KAPITALIZMA' Zar je to moda? Gucci prodaje prljave tenisice za 5200 kuna

Adidas surađuje i s dizajnerima poput Stelle McCartney kako bi napravio elegantnu, održivu sportsku odjeću. Ali inicijativa ne prestaje tu - ona zapravo prolazi kroz cijeli proizvodni proces Adidasa. U proizvodnji, Adidas se fokusira na korištenje dugoročnih materijala, smanjenje CO2 i sprječavanje nastajanja otpada. Procjenjuju da su 2018. godine uspjeli 'spasiti' 40 tona plastičnog otpada.

NE OTKRIVAJTE IM SVOJE TAJNE: Ova tri horoskopska znaka vas tračaju čim im okrenete leđa

Idi na 24sata

Komentari 16

  • nemamime1 05.04.2019.

    Plastične patike vau 🙈😒 zato se starke naj, tkanina, guma i bok

  • 02.04.2019.

    Ovo mi djeluje licemjerno.....

  • dora1989 02.04.2019.

    Bravooo😊

Komentiraj...
Vidi sve komentare