To je to što me zanima!

Projurite kroz kanjone do 100 na sat i proletite iznad otoka!

Hrvatska je, uz prekrasno more i divne plaže, mjesto i dobre pustolovine. Otkrijte top mjesta za zipline, skydiving, adrenalinske parkove, windsurfing, wakeboarding i izlete quadovima
Vidi originalni članak

Zipline 

  1. Kanjon Cetine kraj Omiša - Ova adrenalinska zabava pružit će vam jedinstven pogled na kanjon Cetine i nezaboravno iskustvo. Zipline je smješten 3 km od Omiša, ima 8 žica koje možete odabrati, a najdulja je 700 metara. Najviša visina je 150 metara. 
  2. Zipline u kanjonu Čikole - potpuno drugačije iskustvo u netaknutoj prirodi nikoga neće ostaviti ravnodušnim pred masivnim kanjonskim zdanjima. Zipline u kanjonu Čikole ima tri razine cik-cak, više i niže. Spust počinje s visine od 234 metra na sajli dugoj 507 metara. Putuje se oko 40 sekundi brzinom i do 70 km na sat. Potom, nakon što dođete na dolaznu točku, treba se još jednom spustiti sljedećom sajlom u dužini od 650 metara. Ovo putovanje traje oko minutu. Postoji i niža platforma, na visini od 141 metra, duga je 250 metara, najkraće, ali na njoj se postiže najveća brzina. 

    POGLEDAJTE VIDEO: Ako vas zanimaju najljepši skriveni otoci u Hrvatskoj, otkrijte ih u videu:

    Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
     
  3. Zipline Pazi medo u blizini Plitvičkih jezera - najveći je i najbrži zipline u Europi. Dug je 1700 metara, a u njemu jurite u ležećem položaju, trbuhom okrenuti prema zemlji na visini od 80 metara. Moguće je dosegnuti brzinu i do 120 km/h, ali za to je potrebno imati dobar leđni vjetar. Fantastičan način da razgledate našu predivnu Liku. 

Skydiving iznad Zadra, Zagreba, Hvara, Lošinja, Rijeke i Istre

Na ovim lokacijama možete doživjeti nezaboravno iskustvo i pogled koji ćete pamtiti cijeli život. Priprema podrazumijeva 20-minutni panoramski let, upute instruktora o sigurnosti opreme, poziciji tijela u slobodnom padu, kontroli konopa i dočekivanju na tlo.

Na visini od oko 3500 metara iskačete zajedno s instruktorom te padate slobodnim padom 50 sekundi brzinom od oko 200-250 km/h. Potom će vaš instruktor osloboditi padobran i uživat ćete u mirnom i tihom spuštanju 5 do 7 minuta. 



Korisnici su do sada najčešće birali Zadar zbog prekrasnog arhipelaga i pogleda. Više potražite na stranici skydivingcroatia.com.

Adrenalinski parkovi

Ako se volite i penjati i prevladavati prepreke, onda je adrenalinski park stvoren za vas. Pogotovo ako imate cijelu obitelj koja uživa u takvoj vrsti zabave ova mjesta idealna su za barem jedan dan izleta.

Naši odlični adrenalinski parkovi: 

  • Rizvan City u blizini Gospića - pustolovno je izletnički centar koji nudi adrenalinski park, penjanje na stijenu, quad safari, jeep safari, zipline, paintball, streličarstvo, ljudski stolni nogomet. 
  • Kupjak u Gorskom kotaru - nudi zipline, paintball, viseće mostove, streličarstvo te ima posebne aktivnosti za djecu. 
  • Glavani park u Istri - ima tri staze, viseće mostove, zipline, 3G ljuljačku, zorb loptu.
  • Adrenalin park Medulin - ima visinski poligon na stablima, zipline, paintball za djecu i odrasle, quad stazu, buggy stazu za najmlađe, zorbing nogomet. 
  • Fun park Mirnovec u Biogradu na Moru - novootvoreni zabavni park nudi 20 atrakcija podijeljenih u tri cjeline: Gusarski grad, divlji zapad i Svemir. Namijenjene su djeci, tinejdžerima i cijelim obiteljima. 
  • Zlatna greda kraj Tikveša - nudi penjanje na stijenu, streličarstvo, zipline, kanu pustolovine, hiking safari u Kopačkom ritu. 

Rafting

Na Kupi - kreće iz Broda na Kupi, a prilagođen je svima, i zahtjevnim avanturistima i obitelji s djecom. Dobra strana raftina na ovoj rijeci je što vodi do okolnih pješčanih i šljunčanih plaža što omogućuje dodatno uživanje u sunčanju i kupanju. Kupu možete razgledati i u kanuu ili kajaku te kroz canyoning avanturu u Vražjem prolazu. 
 

Na Zrmanji - idealan rafting na ovoj rijeci je u proljeće i jesen jer je rijeka bujnija. U ljeto je mirna, ali i dalje zanimljiva i prekrasna s vodopadima, sedrenim barijerama, kanjonima i čistom vodom. Početna točka je u Kaštelu Žegarskom u blizini Obrovca.

Na Cetini - predivan kanjon, mlinovi na rijeci, špilje i šuma samo su dio prirode u kojoj ćete uživati ako se odlučite na rafting niz ovu rijeku. Tijekom njega možete istraživati i okolne špilje, skakati sa stijena i piti izvorsku vodu. Polazak je iz Penšice. 

Na Dobri - polazi se iz Zvečaja kraj Duge Rese. Vozi se u u čamcima kapaciteta deset ljudi, a svaki od njih dobiva i skipera radi sigurnosti. 

Na Mrežnici - ovu rijeku nezaboravnom čine 93 sedrena slapa koja možete vidjeti na svojoj ruti raftinga. No Mrežnicu možete razgledati i u kanuu i u kajaku. 

Windsurfing

Među najpopularnijim destinacijama u Hrvatskoj za windsurf su: 

1. Viganj, Pelješac - jedno je od najposjećenijih mjesta za windsurf kod nas. 

2. Premantura, Pula - ljeti uglavnom puše umjereni maestral što surferima odgovara. 

3. Bol, otok Brač - po mnogima, jedno od najljepših mjesta za windsurfing zbog Zlatnog rata. 

4. Punat i Baška, otok Krk - U Bašku dolaze ljubitelji jačeg vjetra jer bura iz smjera Senja stvara veće valove. Punat je bolja opcija za početne surfere. 

5. Opatija, Volosko - surferi vole ovo mjesto zbog prirodno zaštićenog zaljeva te dobrog vjetra. Idealno vrijeme za surfanje je jutro zbog tramontane. 

6. Jadrija, Šibenik - ljeti puše umjereni maestral i tramontana, koji odgovaraju i početnicima i nešto naprednijim surferima. 

7. Žnjan, Split - odlično mjesto ako želite početi učiti surfati. Umjereni meastral i škola za početnike osigurat će dobar start. 

8. Rabac, Girandella i Ravni - povoljan vjetar osigurava uživanje u ovoj aktivnosti i u sjevernom dijelu Jadrana. 

9. Umag, Savudrija

10. Ruskamen, Omiš - postaje sve popularnija destinacija za windsurf. 

Wakeboarding

Unutar Hrvatskog saveza za skijanje na vodi djeluje šest klubova koji se bave wakeboardingom:  

  • Klub za skijanje na vodi Crikvenica - vožnje iza glisera - plaža u Crikvenici 
  • Wakeboard klub Krk - Cable Krk - Puntarska uvala na Krku
  • Wakeboard klub Poreč - Cable Poreč - Zelena laguna u Poreču 
  • Wakeboard klub Zrće - Cable Pag - uvala Zrće na Pagu

Wakeboardom se možete zabaviti i na drugim lokacijama duž naše obale koje nisu unutar Hrvatskog saveza za skijanje na vodi. U Zagrebu postoji Wake Park na Jarunu, te Wakeboard Cable Park Split u Kaštel Štafiliću na plaži Divulje. 

Quad i Buggy (avan)ture

  • Gacka dolina - avantura quadom predviđena je za dvoje ljudi i traje između 2 i 4 sata. Jedinstveni osjećaj off road vožnje, predivni krajolici i priroda stvara jedinstveni doživljaj svima koji se odluče na ovu avanturu. 
  • Buggy safari Dubrovnik
  • ATV-Quad safari, Konavle
  • Buggy avanture, okolica Biograda na Moru
  • Quad avanture po okolici Slunja
  • Quad po zagorskim off-road turama s polaskom iz Vuglec Brega. 

Ronjenje

8 popularnih mjesta za ronjenje u Hrvatskoj:

  • Rt Kamenjak 
  • Pakleni otoci
  • Nacionalni park Brijuni
  • Makarska rivijera
  • Otok Vis
  • Otok Mljet
  • Dugi otok
  • Drvenik veli 

U Hrvatskoj se može roniti u vlastitom aranžmanu i u organiziranim turama. No njih je nešto manje i uglavnom se nude kao opcionalna mogućnost na drugim turama. Ronilački klubovi diljem obale također ih organiziraju zajedno s tečajevima za ronjenje. Među ljepšima lokacijama se izdvajaju kvarnersko podmorje te područje oko Visa i Pelješca. 

Za individualno ronjenje je potrebno ishodovati i odobrenje za individualno ronjenje koje se može pribaviti u bilo kojoj lučkoj kapetaniji. Odobrenje vrijedi godinu dana. 

Idi na 24sata

Komentari 28

  • mani26 12.07.2017.

    Imam priliku ici na ovaj zip na plitvicama.. Jos se nisam odlucila, ali morala bi probat, steta je propustit.

  • Plavusa 13 Pink G 11.07.2017.

    Paaaazi meeedo! Stizem ooopet.

  • •☆.•*Montenegro Diamantes*•.☆• 11.07.2017.

    ..Ovo je ljepota,a ne sponzoruše i silikonke!..

Komentiraj...
Vidi sve komentare