To je to što me zanima!

Ako se ponavljaju, male greške upropaste vezu

Posesivnost i pretjerana ljubomora samo pokazuju vlastitu nesigurnost i strah , a uspoređivanje i jadanje tjeraj ljude od sebe
Vidi originalni članak

Ne slušati što partner govori je prečac za upropaštavanje svake veze. Vrlo je vjerojatno da će “govornik” potražiti nekog tko će biti spreman slušati. A ne samo kimati glavom uz povremeno “hm” i “da”, razmišlajući pritom o sutrašnjem ručku ili sastanku na poslu. Time partner pokazuje nepoštovanje i nedostatak interesa. No i “zainteresiranost” ima ružno lice. Pretjerana ljubomora i posesivnost ne samo da izluđuje  nego se time pokazuje vlastita nesigurnost. Mala doza ljubomore može biti pozitivna, ali onaj koji neprestano provjerava i sumnja u odabranika pokazuje da sumnja zavređuje li ga. Nitko ne voli biti pod stalnim pritiskom i osjećati se klaustrofobično u vezi, a uz ljubomoru i posesivnost prevelika očekivanja najčešća su pogreška.
Nikad nije dobro od drugih očekivati da će vas spasiti ili izvući iz kolotečine. Tada oni osjećaju kako imaju pretežak zadatak koji ne mogu obaviti i izlazak iz veze im se čini kao puno bolje rješenje. Rad na sebi i organiziranje života poboljšat će i odnos s vašim partnerom.

Uspoređivanje
Nitko ne voli da ga se stalno uspoređuje s drugima. Uvijek će se naći netko tko je uspješniji, bogatiji... Uspoređivanje umanjuje samopouzdanje i zbog njega se ljudi osjećaju manje vrijednim.

Povratak u lošiju povijest
Nikad se nije dobro vraćati na stare probleme. Priče iz prošlosti, čak i ako nisu riješene, bolje je ostaviti tamo gdje im je mjesto. Ponovno otvaranje problematičnih tema može otvoriti stare rane, a nikakav novi odgovor ili rješenje se neće pronaći.ž

Jadanje
Jadanje o malim stvarima kao i o onim na koje ne možete utjecati ima negativan utjecaj na partnera koji je prisiljen uvijek slušati istu priču. Osjećat će se bespomoćno i izbjegavati razgovore.


Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare