To je to što me zanima!

Ako su vam dosadile pločice u kupaonici - možete ih obojiti

Ne mora vam pasti bomba u stan - uz brusni papir, deterdžent, pretpremaz, kist i boje, bez nereda i nervoze, darujte novi sjaj ili dodajte detalje kuhinji ili kupaonici
Vidi originalni članak

Ako su vam dosadile, keramičke pločice možete i obojiti. Na taj ćete način uštedjeti, ali i izbjeći dugotrajne i prljave radove u stanu. Proces bojenja keramičkih pločica sastoji se iz tri dijela, a to su čišćenje pločica, premazivanje takozvanim pretpremazom, a potom dolazi nanošenje boje.

Nakon što se uvjerite da su se pločice potpuno osušile, slijedi faza nanošenja primera, odnosno pretpremaza. Na tržištu ga se najčešće može naći u sivoj ili bijeloj boji, a pretpremaz je potreban jer se na njega lakše nanosi boja. Najbolje je kupiti primer na vodenoj bazi, a nanosi se valjkom ili četkom.

Pretpremaz i boje potražite u specijaliziranim prodavaonicama te se dodatno raspitajte o pravilima. Dovoljno je na površinu nanijeti jedan sloj. No ako smatrate da su vam potrebna dva sloja, pričekajte najmanje osam sati prije nego što nanosite drugi sloj.

  • Deterdžent koji sadrži abraziv Brušenje možete odraditi i ručno, odnosno bez brusilice, ali će vam to produljiti posao. Pločice temeljito operite deterdžentom koji sadrži abraziv kako biste uklonili prljavštinu i kamenac. 
  • Oprezno s razrjeđivačem Na krpu nanesite alkohol i prebrišite pločice. Ostavite da se dobro osuše. Ako su ostale naslage prljavštine, na tim mjestima upotrijebiti razrjeđivač, ali pripazite da ne bude preagresivno.
  • Brusni papir ganulacije 220 Preporučeno je koristiti brusni papir granulacije 220. Na taj ćete način ukloniti sjajni i glatki sloj, a opet dovoljno je nježna obrada da neće oštetiti pločicu u smislu da ostavi udubljenja.
Idi na 24sata

Komentari 24

  • Filomena 26.07.2016.

    hvala na dobroj ideji, kao da ste znali da trebam kupaonu urediti :))))

  • Cukrena 25.07.2016.

    Ahaaaa...kako ne.... jako fina zabava.:)

  • muskarac 25.07.2016.

    super ovo izgleda na slikama ali uzivo ima da dobijes epilepsiju jos ako dama koja cisti i nije bas cista......

Komentiraj...
Vidi sve komentare