To je to što me zanima!

Anti-age kreme nisu namijenjene mladom licu

U dobi nakon 30-te godine, anti-age preparati potaknut će aktivnu izmjenu tvari i vratiti funkciju kože te njezinu prirodnu zaštitu
Vidi originalni članak

Čak trećina žena ispod 25 godina intenzivno koristi anti-age kozmetiku, koja je ipak namijenjena starijima od 40, pokazuju nedavna američka istraživanja. I poznata glumica Scarlett Johansson, iako još nije navršila ni 25 godina,  tvrdi kako mora koristiti anti-age preparate jer “u Hollywoodu su svi toliko prekrasni”. No dermatolozi upozoravaju kako ovakva praksa može trajno oštetiti kožu, a također i drastično smanjiti obujam novčanika. Pri kupnji anti-age krema zlatno pravilo “kol’ko para, tol’ko muzike” jednostavno ne vrijedi. Skupe kreme najčešće sadrže kolagen koji bi trebao biti odgovoran za mladenački izgled, no njegove molekule su u ovoj formi prevelike da bi se mazanjem upile u kožu. Anti-age kreme nisu prilagođene za mladenačku kožu jer sadrže visoke koncentracije retinola (derivat vitamina A), glikolne i drugih alfa-hidroksi kiselina koje uništavaju vanjski, zaštitnički dio kože i zatvaraju pore, što ima smisla tek u starijoj dobi. Iz ovog razloga, a ne zato što je ljeto, kvalitetne kreme protiv starenja trebaju imati zaštitni faktor od barem 15. Žene do 30. godine trebale bi nanositi lagane, hidratantne kreme bez masnoća i za određeni tip kože. Anti-age kreme, koje potiču aktivnu izmjenu tvari, ostavite za kasnije. 

Važni su sastojci, a ne cijena
Pri kupnji kreme protiv starenja koncentrirajte se na kvalitetne sastojke koji odgovaraju vašem tipu kože, a ne na cijene i razvikane brandove. Dobra anti-age krema trebala bi sadržavati cink, vitamine A, C i E, peptide, antioksidanse i keratin. Ovi vitamini i proteini se aktivno bore protiv znakova starenja.

Obrazi su posebno osjetljivi
Obrazi u mladenačkoj dobi su posebno osjetljivi na aktivne sastojke poput retinola i alfa-hidroksi kiselina u anti-age preparatima. Nuspojave se kreću od laganih iritacija do nepodnošljivog svrbeža, a upala će nestati korištenjem antibiotika ili još skupljih krema.

Neka je lice uvijek čisto i sito
Kreme za njegu lica, osim prema dobi, dobro je birati i prema životnim navikama, godišnjem dobu, klimatskim uvjetima i tome koriste li se danju ili noću. Radi zaštite i ljepote dobro je ujediniti hidrataciju, hranjenje i nježno čišćenje kože, a ljepota će već doći.


Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare