To je to što me zanima!

Aspirin je najbolji lijek za bol u grlu uzrokovanu prehladom

Aspirin ne treba piti već nekoliko tableta rastopiti u vodi i potom grgljati jer će djelovati kao prirodni anestetik te smanjiti osjećaj nadraženosti sljedećih šest sati
Vidi originalni članak

Tablete aspirina jedan su od najučinkovitijih lijekova za upaljeno grlo, pokazala je studija britanskog Sveučilišta Cardiff. Aspirin ne treba piti, već nekoliko tableta rastopiti u vodi te potom grgljati i tekućinu ispljunuti, a bol će se u grlu smanjiti u roku od dva sata nakon tog postupka. Efekt traje do šest sati te je idealan za sve oblike prehlade, objasnili su znanstvenici za Daily Mail.

- Osim grla, grgljanje aspirinom olakšava i začepljenost nosa jer imitira djelovanje lokalnog anestetika - rekao je voditelj studije, profesor Ron Eccles.

Dodaje kako nije pogrešno uzimati ni med za ublažavanje grlobolje jer neke vrste meda sadrže vodikov peroksid koji je prirodni antiseptik te uništava bakterije bez oštećivanja sluznice.

Aspirin svaki drugi dan štiti od raka želuca i debelog crijeva

Idi na 24sata

Komentari 22

  • loreana 17.12.2013.

    netocno, po nekim navodima aspirin povecava kongestiju nosne sluznice tj zacepljenost nosa, uz suzenje bronhija... svaka cast marketingu na glupostima

  • Gost Gost 17.12.2013.

    Aspirin je stvarno obar lijek, tko ima problema sa sinusima, glavoboljom, a o prehladi da i ne pišem.

  • Hellagood 17.12.2013.

    Probala sam to kad sam imala streptokoknu anginu koja se rasplamsala toliko da nisam mogla ni govoriti, a gutati niti pod razno. Pomoglo mi je na vrlo kratko vrijeme, ali sam se praktički rasplakala od sreće :) Tako da vjerujem da kod običnijih upalica dosta pomaže, uostalom, stvar je logična budući da djeluje protuupalno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare