To je to što me zanima!

Aviokompanija tjera radnike da smršave radi uštede na gorivu

Da bi smanjili troškove goriva, aviokompanija Ryanair tjera radnike na mršavljenje, smanjuje format službenog časopisa i reducira broj kockica leda u pićima
Vidi originalni članak

Sve veće cijene goriva, tjeraju ljude da se snađu kako god mogu i umiju. Irska aviokompanija Ryanair kako bi smanjila potrošnju goriva sugerirala je zaposlenicima da smršave kako bi smanjili opterećenje zrakoplova, prenosi Daily Mail

Osim toga iz kompanije su najavili smanjenje formata časopisa za putnike "Krenimo s Ryanairom" s A4 na A5 format te su reducirali broj kockica leda u pićima. Procjenjuje se da će tvrtka tako uštedjeti više od 3 609 000 kuna. 

- Smanjujemo troškove gdje je god moguće, a najviše ćemo uštedjeti smanjivanjem težine u avionu, a samim time i potrošnjom goriva. Svoje zaposlenike potičemo na mršavljenje, a nagrada će biti pojavljivanje u službenom kalendaru tvrtke, ističe glasnogovornik aviokompanije Stephen McNamara. 

I prije je tvrtka imala kontroverzne ideje koje su uključivale stajaća mjesta umjesto sjedala, no to nije zaživjelo. Osim Ryanaira i druge su aviokompanije imale nekonvencionalne ideje kako bi smanjile potrošnju goriva pa je tako American Airlines uštedio više od 227 000 kuna stavljanjem jedne masline manje u svaku posluženu salatu. Japanci su pomakli granice pa su od putnika tražili da prije lete posjete WC kako bi smanjili emisiju ugljičnog dioksida.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • ki 05.04.2012.

    Znači prije leta ideš na vagu,hahaahaXD

  • pješak 05.04.2012.

    Treba par puta na 10 km visine izbaciti sve debele putnike i takvi više neće dolaziti pa će avioni manje trošiti goriva. Problem riješen.

  • RobertKinčeš 05.04.2012.

    kod nas u hrvatskoj.radnicima plače smanjuju i cijene svega dižu gore. tak nas tjeraju da se smršavimo.a di da se ja smršavim više 64kg imam.

Komentiraj...
Vidi sve komentare