To je to što me zanima!

Bakina ideja za fini Badnjak: Bakalar s kuhanim krumpirom

Na pakiranju zamrznutog bakalara treba pisati latinski naziv Gadus morhua i samo je to pravi bakalar. Pollachius virens je njegov rođak crna kolja
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • suhi bakalar (oko 500 g)
  • 600 g krumpira
  • 1/2 glavice češnjaka
  • peršin
  • sol
  • papar
  • oko dl maslinova ulja
  • dl mlijeka

Priprema:  

Bakalar operite pa potucite batom za meso kako bi lakše omekšao. Namačite ga dva dana i nekoliko puta dnevno promijenite vodu. Kuhajte ga oko sata. Očistite ga od kožice i kostiju te usitnite pa nastavite kuhati. Krumpir skuhajte i narežite pa ubacite nasjeckani češnjak, peršin, papar, sol i maslinovo ulje.

Dok je vruć, umiješajte ribu postepeno dodajući vruću vodu od kuhanja bakalara i zagrijano mlijeko. Ukrasite peršinom i dodatno začinite prema želji. 

Savjet:  

Na pakiranju zamrznutog bakalara treba pisati latinski naziv Gadus morhua i samo je to pravi bakalar. Pollachius virens je njegov rođak crna kolja. Kupujte li bakalar u sušenom obliku, on bi trebao biti tvrd poput kosti.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Filomena 24.12.2016.

    bakalar na bijelo, ostavljam da bude vlaknast, uz dinstani kiseli kupus i pasutice,,, obožavam namazati na tostirani kruh pa čaša vina,,,

  • PATRICIA 24.12.2016.

    Bakalar na bijelo,samo na taj nacin volim.Uz posutice.

  • jack_daniels_1 24.12.2016.

    Bakalar na bijelo. Ali ga ne radimo da bude kao pašteta i da se maže na kruh, nego da ipak ostane malo vlakana i servira se uz pasutice. http://www.coolinarika.com/recept/bakalar-na-bijelo-8211-istarski-nacin-ili-ljiljin-bakalar/

Komentiraj...
Vidi sve komentare