To je to što me zanima!

Besplatna hrana: Napušteno zemljište postaje jestiva šuma

Umjesto da izgrade kuće, Atlanta je odlučila neiskorištenu, staru farmu pretvoriti u šumu hrane. Javni park od 7 hektara sadržavat će voćnjake, grmlje i vinovu lozu, povrtne vrtove...
Vidi originalni članak

Prema novom zakonu, Atlanta će napušteno zemljište pretvoriti u najveću jestivu šumu u SAD-u koja će građanima pružiti besplatno, organsko voće, orašaste plodove, povrće, gljive i bilje.

Umjesto da izgrade kuće, Atlanta je odlučila neiskorištenu, staru farmu pretvoriti u šumu hrane. Javni park od 7 hektara sadržavat će voćnjake, grmlje i vinovu lozu, pješačke staze, povrtne vrtove i obnovljeno šumsko područje i potoke do 2020.godine.

Povrće je već posađeno uz postojeća stabla. Također, već je posađeno više od 100 voćaka, uključujući smokve, jabuke, šljive i breskve.

Planovi također uključuju postrojenje za kompostiranje, sustav za prikupljanje kišnice, pčelinjak i ljekovite gljive. Osim toga, isto planiraju učiniti na još nekoliko lokacija diljem Atlante, gdje je trećina zemlje prema Ministarstvu poljoprivrede Sjedinjenih Američkih Država 'pustinja hrane', a cilj je i da većina njihovog stanovništva bude svega kilometar udaljena od svježe, organske hrane.

- Ta ideja je već tu. Odjel za parkove već razmišlja o njoj - rekla je Stacy Funderburke, suradnica iz Fonda za zaštitu, a prenosi Return To Now.

BOŽIĆNA ČAROLIJA Imanje obitelji Salaj ove godine ima čak pet milijuna lampica

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 24.11.2019.

    super

Komentiraj...
Vidi sve komentare