To je to što me zanima!

Bez bacanja u odvod: Otkrila trik kako se kvalitetno riješiti vruće masti nakon pečenja

Kada pečete masnu hranu, uvijek ostane masnoće u tavi i većina se pita što s njom napraviti. Bacanje u odvod nije dobra ideja jer može začepiti cijevi, a isto vrijedi i za bacanje vruće masti u smeće
Vidi originalni članak

Isti problem očito je mučio i vlasnicu internetske trgovine Beyond the Hem Boutique iz Alabame, koja je na Facebooku podijelila trik koji je našla.

POGLEDAJTE VIDEO: Trikovi za dom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Rješenje je zapravo vrlo jednostavno.

ISPLATI SE PROBATI Top trikovi kako da se naočale ne zamagle, a ni stakla na autu

- Trebate se riješiti vruće masti nakon pečenja? Uzmite komad aluminijske folije i oblikujte ga u posudicu prema odvodu u vašem sudoperu. Izlijte mast u foliju i pričekajte da se sasvim ohladi. Zatim jednostavno uzmite foliju i bacite ju u smeće - napisala je u svojoj objavi te priložila i dvije fotografije koje objašnjavaju postupak.

Priznala je da je prije nego je naučila ovaj trik, masnoću izlijevala u svom vrtu.

MRLJE OD FLOMASTERA Mama pokazala trik kako oprati zidove od dječje 'umjetnosti'

Njezin trik ubrzo je postao viralan i mnogi su ga pohvalili. Naravno, trik ne funkcionira na ulju, jer se ono neće stvrdnuti, ali u slučaju masti, radi sasvim u redu.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • _H 21.10.2021.

    Jednostavno sakupljaš procijeđeno rabljeno ulje i masnoće u plastičnu kanticu, pa kad se nakupi pravac INA i odložiš u spremnik za prikupljanje ulja iu kućanstva.

  • 21.10.2021.

    Mast (svinjska) prepečena se čuva u ispražnjenim staklenkama od krastavaca i pred zimu se miješa s sjemenkama i ostavlja u hranilicama za ptice. Isprobano!

  • WifeTookMyDoggo 21.10.2021.

    Mast od pečenja je odlična za preljev/umak od pečenja ili iskoristiti kao preljev za friško pofurene mlince. Ne bacati nego napraviti umak/preljev za meso. Treba dodati malo senfa, začina i propirjati dok se ne zgusne. Za par minuta imate odličan umak.

Komentiraj...
Vidi sve komentare